Ελλαδα

Λάρισα: Πρόστιμο 31.000 ευρώ στον άνδρα που έσερνε σκύλο με το αγροτικό (βίντεο)

Ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «ατύχημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skylos-larissa

Κακοποίηση σκύλου στη Λάρισα - Ελεύθερος ο 75χρονος που τον έσερνε με το αγροτικό - Το πρόστιμο 31.000 ευρώ

Πρόστιμο για κακοποίηση ζώου επιβλήθηκε στον 75χρονο στη Λάρισα, ο οποίος έδεσε τον σκύλο του από τον προφυλακτήρα του αγροτικού και τον έσερνε.

Όπως έγινε γνωστό, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία. Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κακοποίηση και 1.000 ευρώ για μη εμβολιασμό του ζώου), οδηγήθηκε τη Δευτέρα (9/1) ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα του βασανισμού ζώων συντροφιάς.

Ο σκύλος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τι ισχυρίστηκε ο ηλικιωμένος στη Λάρισα που έσερνε τον σκύλο με το φορτηγό

Στην απολογία του ο 75χρονος που κακοποίησε τον σκύλο του στη Λάρισα, ισχυρίστηκε ότι δεν έσερνε τον ζώο, κάνοντας λόγο για «ατύχημα».

Όπως είπε, τον έδεσε πάνω στην καρότσα του αγροτικού από την οποία έπεσε την ώρα που το όχημα βρισκόταν σε κίνηση.

Ο συνταξιούχος πήγαινε στον Ρακοπόταμο, όπου διατηρεί ποιμνιοστάσιο.

Λάρισα: Συνελήφθη γιατί έσερνε σκύλο με το αγροτικό ΙΧ

Κακούργημα η κακοποίηση ζώου

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τροπολογία που φέρει την υπογραφή του Μάκη Βορίδη, έχει μετατρέψει σε κακούργημα τον βασανισμό ζώου συντροφιάς. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη.

Ο 75χρονος στη Λάρισα που έσερνε με το αγροτικό τον σκύλο του, τραυματίζοντάς τον, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ