Ελλαδα

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα - Δεν άνοιξαν τα χιονοδρομικά

Στα λευκά οι κορυφές σε Βίγλα και Βίτσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα: Οι περιοχές - Δεν το έστρωσε στα χιονοδρομικά κέντρα

Στις κορυφές των βουνών της Βόρειας Ελλάδας έχει πέσει ήδη το πρώτο χιόνι. Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού άσπρισε το τοπίο και στα χιονοδρομικά κέντρα, χωρίς, ωστόσο, να είναι αρκετό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.   

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες σε Καϊμακτσαλάν, Σέλι, 3-5 Πηγάδια, Βασιλίτσα, Φαλακρό, σε Λαϊλιά και Μέτσοβο, σε υψόμετρο από τα 1.500 μέτρα και πάνω. Οι έως τώρα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κράτησαν τους λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ μακριά από τις πίστες, όμως εάν τα φαινόμενα συνεχιστούν και βελτιωθεί η χιονοκάλυψη, τότε κάποια χιονοδρομικά θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους.

«Πέφτουν τα πρώτα χιόνια και άσπρισε επιτέλους το τοπίο. Δεν είναι αρκετά για να ανοίξουν τα χιονοδρομικά, όμως εάν συνεχιστούν τα φαινόμενα και βελτιωθεί η χιονοκάλυψη τότε σίγουρα κάποιες πίστες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας και στέλεχος της εταιρείας «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ Υπηρεσίες Χιονοδρομικού Κέντρου» για τα 3-5 Πηγάδια, Αλέξανδρος Νουλίκας.

Όπως είπε ο κ. Νουλίκας, φέτος σε όλα τα Βαλκάνια δεν υπήρξαν φαινόμενα για χιονοπτώσεις, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεπαν ούτε την παραγωγή τεχνητού χιονιού. Αυτή τη στιγμή, το περισσότερο χιόνι υπάρχει στο Καϊμακτσαλάν, με τη θερμοκρασία να είναι στους -2,2 βαθμούς Κελσίου και να απαιτούνται αλυσίδες ή χιονολάστιχα στον δρόμο, ενώ στη Βασιλίτσα ο υδράργυρος είναι στους -1,3 βαθμούς.

Χιόνια και στη Φλώρινα: Με ιδιαίτερη προσοχή η κίνηση στη Βίγλα και το Βίτσι

Με χιονοπτώσεις στα ορεινά της περιοχής Βίγλα και Βίτσι ξεκίνησε η Τρίτη (10/1) χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Η κίνηση των οχημάτων κυρίως στο ορεινό επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της περιοχής γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και με χειμερινά ελαστικά.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες βρίσκονται επί ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησε η χιονόπτωση, ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ