Ελλαδα

Γέφυρα σωτηρίας για 2χρονο αγοράκι από τη Δράμα (εικόνες)

Στήθηκε αεροδιακομιδή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή του 2χρονου από τη Δράμα
Το αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή του 2χρονου από τη Δράμα © Χάρης Λώτης

Αεροδιακομιδή για δίχρονο αγοράκι από τη Δράμα στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας

Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή, το βράδυ του Σαββάτου (7 Ιανουαρίου) δίχρονο αγοράκι, που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο γενικό νοσοκομείο της Δράμας, λόγω σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού που αντιμετώπιζε.

Το παιδί, χάρη στις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Δράμα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και εν συνεχεία, με απόλυτη ασφάλεια και τη συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου, στο νοσοκομείο της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται.

Η είδηση για την αεροδιακομιδή ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Χάρη Λώτη, διευθυντή της 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, ο οποίος έγραψε τα εξής: «Τμήμα αεροδιακομιδών Ε.Κ.Α.Β, συντονιστικό κέντρο 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Ε.Κ.Ε.Π.Υ Βορείου Ελλάδος, Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και πληρώματα Ε.Κ.Α.Β. Όταν οι αλυσίδες της Υγείας είναι μια γροθιά τότε το αποτέλεσμα για το 2χρονο αγοράκι είναι το αναμενόμενο… σας ευχαριστώ».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ευχόμαστε όλοι το καλύτερο για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ασφαλή έκβαση της προετοιμασίας, διαχείρισης και μεταφοράς του μικρού ασθενή».

Με επιτυχία η αεροδιακομιδή 2χρονου αγοριού από τη Δράμα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα
Με επιτυχία η αεροδιακομιδή 2χρονου αγοριού από τη Δράμα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα © Χάρης Λώτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ