Ελλαδα

Δεν «καίνε» πια τους μαθητές οι απουσίες λόγω γρίπης

Νέα εγκύκλιος του Υπoυργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές στο σχολείο
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες μαθητών λόγω έξαρσης της γρίπης - Νέα εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας 

Τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται συνεχώς και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λάβει μέτρα στα σχολεία, σχετικά με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν. 

Όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και εστάλη στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην εποχική γρίπη από το Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται. 

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Επιπλέον, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις –κατά περίπτωση– οδηγίες.

Την ίδια ώρα ακόμα και 100.000 κρούσματα γρίπης την ημέρα αναμένουν οι ειδικοί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη. Ο καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτη σημείωσε ότι η γρίπη «μας βρίσκει απροετοίμαστους», αφού όλα τα χρόνια του κορωνοϊού «δεν προετοιμάσαμε το ανοσοποιητικό μας». 

Τζανάκης: Τι υποστηρίζει ο καθηγητής για τα εμβόλια κατά της γρίπης

Για τα εμβόλια της γρίπης ο Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι έχουν πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να σε προφυλάξουν από την εκδήλωση βαριάς νόσησης. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 25.000 με 30.000 νέα κρούσματα γρίπης καθημερινά στον ελληνικό πληθυσμό, πιθανότατα μέσα στο Γενάρη να φτάσουμε τα 80, 90 και 100.000 κρούσματα. Είναι αριθμοί που τρομάζουν, καθότι μέσα σε αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα βρεθούν και 1.000, 1.500 που θα χρειαστεί καθημερινά να τα φροντίσουμε στα νοσοκομεία. Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούμε και όσοι δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο να το κάνουμε, ώστε ατομικά να περάσουμε τη νόσο ελαφρότερα και συλλογικά. Να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε υγειονομικά το τσουνάμι αυτό της γρίπης που αναμένεται».

 



 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY