Ελλαδα

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τους δράστες που έβαλαν φωτιά σε Ρομά στην Πάτρα

Για κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. ο 35χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομά περίπου 35 ετών δέχθηκε βασανιστήρια σε επιχείρηση της Πάτρας
© pelop.gr

Πάτρα: Για κατάθεση ο 35χρονος Ρομά μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού - Παρέμβαση Τάκη Θεοδωρικάκου

Στην Ασφάλεια Πατρών προκειμένου να καταθέσει βρίσκεται ο 35χρονος Ρομά, τον οποίο ομάδα ατόμων ανάγκασαν να πει γονατιστός τα κάλαντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και του έβαλαν φωτιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό σε βάθος. Ο 35χρονος Ρομά δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος των δραστών, ωστόσο, κλήθηκε για κατάθεση. 

Το θύμα, που δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών, εντοπίστηκε και βρίσκεται στην Ασφάλεια για κατάθεση. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 35χρονος είπε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως γράφονται. Ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση πηγαίνει συχνά αναζητώντας παλιοσίδερα. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ένας 35χρονος Ρομά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε σε επιχείρηση της Πάτρας για να πει τα κάλαντα. Άτομα που βρίσκονταν στον χώρο του ζήτησαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Σύμφωνα με το pelop.gr, κάποια από τα πρόσωπα που βρίσκονται στην επιχείρηση αυτοκινήτων άρχισαν να γελούν μαζί του, στη συνέχεια του πρότειναν να κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, ενώ κάποιος άλλος του έβαλε φωτιά. Ο άνδρας άρχισε να ουρλιάζει και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Στη συνέχεια άρχισε να διαμαρτύρεται και να απειλεί με μηνύσεις.

Όσα έζησε ο 35χρονος καταγράφηκαν σε βίντεο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. 

Έβαλαν φωτιά σε 35χρονο Ρομά που πήγε να τους πει τα κάλαντα
© pelop.gr
Έβαλαν φωτιά σε 35χρονο Ρομά που πήγε να τους πει τα κάλαντα
© pelop.gr
Έβαλαν φωτιά σε 35χρονο Ρομά που πήγε να τους πει τα κάλαντα
© pelop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ