Πρωτοχρονιά 2023 και πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό με φόντο την Ακρόπολη
Πρωτοχρονιά 2023 και πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό με φόντο την Ακρόπολη © EUROKINISSI
Ελλαδα

H Πρωτοχρονιά 2023 σε Αθήνα και Πειραιά (εικόνες)

Πυροτεχνήματα γέμισαν φως τον νυχτερινό ουρανό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
  • UPD
  • 62224-137655.jpg
    Newsroom
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Πρωτοχρονιά 2023 υποδέχτηκαν Αθήνα και Πειραιάς. Με την ελπίδα το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ήταν γιορτινή, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για να υποδεχτεί την καινούργια χρονιά.

Στην πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηναίων ετοίμασε ένα εορταστικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με μεταμεσονύκτιο πάρτι να ακολουθεί στην εμβληματική αγορά της Βαρβακείου.

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία δεκαμελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ τραγούδησαν αγαπημένες μελωδίες σ' ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για τις φετινές γιορτές, καλωσορίζοντας την καινούργια χρονιά.

Οικοδεσπότες της βραδιάς που ξεκίνησε στις 22.30 ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο παρουσιαστών της ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.  Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε Χρόνια Πολλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία, εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά» και ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».

Η έλευση της νέας χρονιάς σήμανε την έναρξη μιας μεγάλης χαρούμενης γιορτής σε κάθε γωνιά της Αθήνας με μουσική, χαρά, πυροτεχνήματα.

Στην πλατεία Συντάγματος, τη μουσική σκυτάλη παρέλαβε η high energy χορευτική cover band των Bejeezus που απογείωσε τη διάθεση με pop, swing, latin και rock ‘n' roll ρυθμούς. Λίγο πιο μακριά αλλά πάντα στην καρδιά της Αθήνας, στη στοά της Βαρβακείου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς djs της Αθήνας ξεκίνησαν ένα ανοικτό πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

5770153
5770154
5770151
5770148
5770187

Δειτε περισσοτερα