Ελλαδα

Πέθανε η 93χρονη γιαγιά με τα «παράνομα» τερλίκια

Την είχαν συλλάβει το 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γιαγιά με τα τερλίκια
Η γιαγιά με τα τερλίκια © Youtube

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γιαγιά με τα τερλίκια 

Έφυγε από τη ζωή η 93χρονη γυναίκα που έγινε γνωστή από την περιπέτεια που είχε η ίδια με τη σύλληψη της το 2019, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί, όπως είχε κατηγορηθεί, πουλούσε παράνομα τερλίκια στη Θεσσαλονίκη

Τον Απρίλιο του 2019 η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, όταν μετά από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Όπως είχαν καταγγείλει δικοί της άνθρωποι, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.

Ωστόσο η ταλαιπωρία της δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τότε της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης με εντολή να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης. 

Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο ότι θα το πληρώσει το υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο», είχε πει η υπουργός.

Στο θέμα είχε παρέμβει με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τις Αρχές να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις, το πρόστιμο είχε ακυρωθεί με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί, την αθώωσε για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η 93χρονη ανέφερε ότι δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα. «Εγώ τα χάριζα τα τερλίκια. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται άδεια γι' αυτό», σημείωσε στην απολογία της.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ