Ελλαδα

Ρουμανία - Ξεσπά η αδελφή του 53χρονου νεκρού: «Δεν μας ενημερώνει κανείς»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρουμανία - Τροχαίο δυστύχημα με ελληνικό λεωφορείο: Το παράπονο της αδερφής του νεκρού - «Δεν μας ενημερώνει κανείς»

Τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι με ελληνικό λεωφορείο, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 23, ερευνούν οι ρουμανικές αρχές, την ίδια ώρα που η αδελφή του άτυχου 53χρονου, εκφράζει την αγανάκτησή της για την ελλιπή ενημέρωση που έχει και κανει έκκληση στις αρμόδιες αρχές να λάβει η οικογένειά της πληροφορίες και στήριξη.

Η μόνη ενημέρωση όπως είπε στον ΣΚΑΪ, είναι ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Ο αδερφός μου έφυγε και δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μίλησα και με τη νύφη μου», συμπλήρωσε «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της. Ζούμε ένα δράμα. Δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο από τον Δήμο της Λάρισας. Τόσοι δημότες πήγαν στη Ρουμανία, δεν έπρεπε να κινηθεί κάπως ο Δήμος; Θέλω να στείλουν ψυχολόγους στα παιδιά του αδερφού μου (σσ: 21 και 24 ετών) που έχασαν τον πατέρα τους και στη μητέρα μου, που έστειλε το παιδί της να πάει ταξίδι κάνοντας έκπληξη στη γυναίκα του, και τώρα βρίσκεται νεκρός... Γιατί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω ανθρώπινα να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, και αν είναι καλά, να έρθει εδώ, και να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η σορός του αδερφού μου», πρόσθεσε.

Όπως ανάφερε η γυναίκα, το μεσημέρι πριν συμβεί το μοιραίο, είχε μιλήσει κατά τις 13:15 με τη νύφη της, η οποία την ενημέρωσε ότι είχαν φτάσει στο Βουκουρέστι και ότι όδευαν προς το ξενοδοχείο. «Και ξαφνικά το απόγευμα μαθαίνω το συμβάν. Το τηλέφωνο του αδερφού μου το είχε η νύφη μου και τα πράγματά της τα έχει η πυροσβεστική απ' ό,τι μου είπε. Μέσα είναι το κινητό της. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα. Η νύφη μου αυτή τη στιγμή, ζει από θαύμα». Μάλιστα, η νύφη της, Δήμητρα Χονδρονάσιου, της περιέγραψε ότι πρώτα απεγκλώβισαν τον σύζυγό της, Νίκο, και μετά την ίδια. Το ζευγάρι καθόταν δίπλα-δίπλα.

Η αδελφή του θύματος σημείωσε επίσης, πως ο 53χρονος ο οποίος δούλευε ως εργοδηγός με μεγάλη τεχνική εταιρεία, «πηγαινοερχόταν τόσα χρόνια στην Ρουμάνια και δεν έπαθε τίποτα».

Η κ. Χλόψιου ανέφερε πώς η οικογένεια ενημερώθηκε ότι θα χρειαστεί πέντε με έξι ημέρες για να έρθει η σορός στην Ελλάδα. «Ό,τι και να κάνουμε, ο αδελφός μου δεν επιστέφει πίσω. Θέλουμε τη σορό του εδώ άμεσα. Έμαθα ότι θέλει μεγάλη διαδικασία 5- 6 μέρες», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το χρονικό του δυστυχήματος με το λεωφορείο στη Ρουμανία

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες Παρασκευή 23/12, στο Πέρασμα Ουνίρι της ρουμανικής πρωτεύουσας. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου γύρω στη 13:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσαν οι αρχές.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δήλωσε, ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Ο Ραέντ Αραφάτ, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, είπε σε δημοσιογράφους ότι 22 από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ορισμένοι από τους επιβάτες παγιδεύτηκαν μέσα στο λεωφορείο και ότι δέκα πληρώματα ασθενοφόρων στάλθηκαν στο σημείο για να παράσχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την οροφή του λεωφορείου να έχει συνθλιφτεί κάτω από το φράγμα ύψους.