Ελλαδα

Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Τι υποστήριξε για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

Η απολογία του 30χρονου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Η απόφαση για την ενοχή του 30χρονου δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου

Ομόφωνα ένοχο κρίνει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 30χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου τον Ιούλιο του 2021 στη Φολέγανδρο

Ο κατηγορούμενος για τη γυναικοκτονία, κατά την απολογία του, είπε ότι δεν θυμάται αρκετά πράγματα από το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, αρχικά έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε στο ιατρικό ιστορικό του, αλλά και τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της Γαρυφαλλιάς. «Θυμάμαι τη Γαρυφαλλιά να λέει “τι είναι αυτά που κάνεις;” και όχι να φωνάζει για βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πως έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιο από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στη θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές, της έδωσα το φιλί της ζωής για να τη σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε αφρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερό από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» είπε στην απολογία του ο 30χρονος.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το χρονικό του εγκλήματος 

Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου το 2021. Την κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες –όχι ενοικιαζόμενο– σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο. Το αυτοκίνητο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο. Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Ο 30χρονος σύντροφός της, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στο νησί, είχε σπεύσει να εξαφανιστεί, με τις αρχές να τον αναζητούν για αρκετές ώρες. Ο 30χρονος ομολόγησε, μετά από δύο μέρες –τα ξημερώματα της Κυριακής–, ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά, αναφέροντας στους αστυνομικούς ότι υπήρχαν αρκετοί καβγάδες τις τελευταίες ημέρες και πως το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο. Τότε, ο 30χρονος δε δίστασε να βγάλει εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στη βραχώδη πλαγιά. Η κοπέλα βγήκε έξω, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Η 26χρονη χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Όπως είχε πει κυνικά στους αστυνομικούς «χάλασε η φάση».