Ελλαδα

Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Το συγκινητικό μήνυμα του αδελφού τού Σεβαστού Κουμτζή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σεβαστός Κουμτζής κρατά στο χέρι του το πτυχίο του, έχοντας στο πλευρό του τον αδελφό του Αργύρη
© Facebook / Argyris Koumtzis

Σεβαστός Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και το πτυχίο με άριστα - Ο αδελφός του για την προσπάθειά του

Ο Σεβαστός Κουμτζής, πριν από λίγες ημέρες, πήρε το πτυχίο του. Ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ αποφοίτησε με άριστα και ορκίστηκε έχοντας κοντά του σύσσωμη την οικογένειά του. 

Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα. Ο αδελφός του, Αργύρης Κουμτζής, είναι επίσης τυφλός και είχε αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Φυσικής το 2019. Αυτή τη φορά, χωρίς να κρύψει την περηφάνιά του, μοιράστηκε τη χαρά της οικογένειάς του για τη μεγάλη επιτυχία του μικρότερου αδελφού του. 

«Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια... Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του. Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά μεταξύ μας τώρα και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει)», γράφει  ο αδερφός τού Σεβαστού Κουμτζή σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Δείτε την ανάρτηση του Αργύρη Κουμτζή για τον αδελφό του

«Επειδή ο αδερφός μου είναι ταπεινός, όπως πάντα, ας δούμε λίγο κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο αποφοίτησε, και όχι μόνο αρίστευσε, αλλά είχε και το μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των Φοιτητών που ορκίστηκαν την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου. Φυσικά, όσοι έχουν ιδέα από πανεπιστημιακή εκπαίδευση γνωρίζουν πως ο βαθμός δεν είναι τα πάντα. Να αναφέρω ότι ο Σεβαστός ήταν ενεργό μέλος της φοιτητικής ομάδας ART που συμμετέχει σε Διαγωνισμούς κατασκευής Αγωνιστικών Αυτοκίνητων. Επίσης, εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία σε πρωτοποριακό θέμα δικής του έμπνευσης πάνω σε συστήματα ψύξης μπαταριών ηλεκτρικών αεροπλάνων».

»Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια... Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του. Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά, μεταξύ μας, και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει). Συγχαρητήρια και πάλι, συνέχισε έτσι δυνατά ρε αγόρι μου». 

Επειδή ο αδερφός μου είναι ταπεινός όπως πάντα ας δούμε λίγο κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο σεβαστός...

Posted by Argiris Koumtzis on Thursday, December 22, 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.