Ελλαδα

Έξι 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους και διακινούσαν βίντεο με τις πράξεις τους

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απελπισμένο αγόρι
© Pixabay/ Alexandra Koch

Αθήνα: Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι για βιασμό συμμαθητή τους - Βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

Στη σύλληψη έξι ανήλικων αγοριών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού άλλου ανήλικου αγοριού προχώρησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών το πρωί της Τετάρτης (21/12).

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, σε βάρος ανηλίκου.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του ομαδικού βιασμού του ανήλικου

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ίδιο το θύμα, ένας 16χρονος μαθητής λυκείου, πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη και κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον έξι συμμαθητές του τον βίαζαν μέσα στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων.

Το θύμα κακοποιείτο με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο και μάλιστα όπως προέκυψε οι δράστες βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους και τον εκβίαζαν πως εάν μιλήσει ή σταματήσει να κάνει ότι του ζητούσαν θα αναρτούσαν το υλικό στο διαδίκτυο

Ο μαθητής του λυκείου φοβούμενος τη διαπόμπευση υπέμενε το μαρτύριο που ζούσε, ωστόσο πριν από τρεις ημέρες δεν άντεξε άλλο, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε τα όσα βίωνε. Σε αυτή του την κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και ένας συμμαθητής του.

Ο 16χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα. Οι έξι κατηγορούμενοι, όλοι μαθητές Λυκείου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αναζητούν δύο ακόμη άτομα ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση ενώ συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι ανήλικοι κατηγορούμενοι εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Μάλιστα, στο σπίτι του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ