Ελλαδα

Το τέλος των ναυαγίων στο παλιό λιμάνι της Ελευσίνας

Πώς απομακρύνθηκαν 15 επικίνδυνα σκαριά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διαδικασία απομάκρυνσης ναυαγίου από το παλιό λιμάνι του Φονιά στην Ελευσίνα
© ΟΛΕ

Ελευσίνα: Η απομάκρυνση από τον βυθό του παλιού λιμανιού του Φονιά 15 επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων 

Το παλιό λιμάνι του Φονιά στην Ελευσίνα είναι απαλλαγμένο πλέον από τα ναυάγια, προκειμένου να φιλοξενήσει εκδηλώσεις κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Ελευσίνας 2023 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας απομακρύνθηκε από το λιμάνι του Φονιά ένα ξύλινο τουριστικό σκάφος αναψυχής, που είχε εγκαταλειφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η επιχείρηση ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου δύτη και υπό την επίβλεψη στελεχών του οργανισμού.

Το παλιό λιμάνι του Φονιά στην Ελευσίνα μετά την απομάκρυνση ναυαγίου
© ΟΛΕ

«Έγκαιρα και με στοχευμένες ενέργειες καταφέραμε να απομακρυνθούν όλα τα ναυάγια και επιβλαβή πλοία από τον ιστορικό λιμένα, ώστε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στην επιτυχή υλοποίηση της επίσημης τελετής έναρξης της Ελευσίνας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», δήλωσε ο CEO της ΟΛΕ Α.Ε. Απόστολος Καμαρινάκης. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. στάθηκε αρωγός, παρέχοντας φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε χώρους αρμοδιότητάς του.

Για τη διοίκηση του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. παραμένει κορυφαία προτεραιότητα η απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων, που βρίσκονται επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας, σε σημεία δικαιοδοσίας της.

Μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. Α.Ε. συνολικά 15 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.