Ελλαδα

Καιρός: Χριστούγεννα με 20 βαθμούς Κελσίου - Υποχωρεί το κρύο, ανεβαίνει ο υδράργυρος

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος περνά και φωτογραφίζεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Η πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη για άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Σε μόλις 4 ημέρες από σήμερα θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και παρότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί κρύο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι με άνοδο της θερμοκρασίας. Στη νεότερη πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μας προετοιμάζει για «Πασχούγεννα - Ηλιούγεννα» και τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

«Με τον καιρό να προσπαθεί να θυμίσει κάτι από Χειμώνα κυλούν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας με τον υδράργυρο να επανέρχεται κοντά στα φυσιολογικά ή και λίγο πιο κάτω για την εποχή επίπεδα και τον παγερό βοριά να κυριαρχεί μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν φαίνεται να κρατούν για πολύ μιας και η πολική αέρια μάζα έχει αρχίσει ήδη και εκφυλίζεται οι δε βοριάδες που κράτησαν δεμένα τα πλοία αρχίζουν και εξασθενούν κι έτσι ο υδράργυρος θα τραβήξει για άλλη μια φορά την ανηφόρα για να βρεθεί τα Χριστούγεννα αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ακόμη και πάνω από τους 20 βαθμούς τοπικά.

» Τα παραπάνω που αναλύσαμε αποτυπώνονται στον χάρτη μας όπου σημειώνουμε ενδεικτικά που αναμένεται να βρεθεί η θερμοκρασία ανήμερα των Χριστουγέννων με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουράνιο θόλο και τις θάλασσές μας καλοτάξιδες, καιρός που δεν θα προβληματίσει τους ταξιδιώτες μας. Η ψύχρα - κρύο βέβαια θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τη νύχτα και το πρωί για να μας θυμίζουν και σε ποια εποχή βρισκόμαστε. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαμόγελο», έγραψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Facebook.

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΣΧΟΥΓΕΝΝΑ - ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ Με τον καιρό να προσπαθεί να θυμίσει κάτι από Χειμώνα κυλούν τα τελευταία...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, December 20, 2022

Καιρός: Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα, Τετάρτη (21.12)

Για μια ακόμη μέρα, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ημιορεινά και τοπικά στα νότια ορεινά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -7,5 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νευροκόπι (-7,1), Βυτίνα Αρκαδίας (-7,1), Περιθώρι Νευροκοπίου (-6,6), Βλάστη Κοζάνης (-6,5), Παρανέστι Δράμας (-6,2) και Βαρικό Φλώρινας (-5,7).

kairos_thermokrasia

Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ και το Meteo για την Τετάρτη (21.12)

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια αναμένονται σήμερα Τετάρτη (21.12) στην Ελλάδα, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Εύβοια και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 10 βαθμούς, στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 8 έως 13, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη
νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυθρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ