Ελλαδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ασκήθηκε αναίρεση κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Κορκονέα

Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας
© EUROKINISSI

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Η άσκηση αναίρεσης της εισαγγελέως για την αναγνώριση ελαφρυντικού στον Ε. Κορκονέα και η αντίδραση των συνηγόρων 

Αναίρεση άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μαριάννα Ψαρουδάκη, κατά της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.  Η δικαστική εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Να σημειωθεί ότι στις 30-7-2022, από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ζήτησαν να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία, κατά πλειοψηφία, αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Οι δύο συνήγοροι σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι είχαν ζητήσει την αναίρεση αποφάσεως του εφετείου, «καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις εξόφθαλμες, προκλητικές, αξιόποινες, και πειθαρχικώς ελεγκτέες μεθοδεύσεις που έγιναν για να παρακαμφθεί η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που είχε ακυρώσει την αρχική αναγνώριση ελαφρυντικού».

«Με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, η έγκριτη Εισαγγελέας ζητεί να ακυρωθεί και να τεθεί εκποδών η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον αμετακλήτως καταδικασθέντα δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Ε. Κορκονέα, που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα αποφυλάκισή του, τον Ιούνιο 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία είχε οδηγηθεί ξανά στη φυλακή», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άσκηση αναίρεσης από πλευράς της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αναμένουν την εις βάθος διερεύνηση και των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, που ήδη έχει διαταχθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ