Ελλαδα

Νέα ποινική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Καλείται σε συμπληρωματική απολογία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία του νεκρού 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που πέθανε μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Θεσσαλονίκη: Νέα δίωξη στον αστυνομικό για τον πυροβολισμό και τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο φάκελος της υπόθεσης επέστρεψε στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης έπειτα από τον θάνατο του 16χρονου μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας και ήδη ζητήθηκε και ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, από απόπειρα ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο όπως ήταν η αρχική δίωξη, πριν ο ανήλικος καταλήξει, έπειτα από οκτώ μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου).

Για τη νέα κατηγορία ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο 24ωρο η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αίροντας τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προσωρινή του κράτηση ή μη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp6j7jpdv7q1)

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Υπέρ του ανακριτή τάχτηκε το Δικαστικό Συμβούλιο για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το grtimes.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία, κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας το αυτοκίνητό και όχι τον οδηγό. Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp6ht508r6nd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ