Ελλαδα

Βελτιώνεται ο καιρός τα επόμενα 24ωρα - Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα

Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για εξαιρετικά ήπιο καιρό την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου - Η πρόβλεψη

Η πτώση της θερμοκρασίας αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα Τρίτη (20/12), ωστόσο, από τα επόμενα 24ωρα ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει ανοδική τροχιά.

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά μοντέλα ο καιρός από την Παρασκευή (23/12 ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει άνοιξη. Ο υδράργυρος τα Χριστούγεννα θα είναι ανεβασμένος για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα να παραμείνει ήπιος και μαλακός ο καιρός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα 40% δίνει αλλαγή.

Παράλληλα, μέσω του Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε τον προγνωστικό χάρτη από το αμερικανικό μοντέλο GFS με τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον χάρτη η περιοχή μας θα έχει αρκετά ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Καιρός: Άγγιξε τους -8 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος το πρωί της Τρίτης

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο υδράργυρος πλησίασε τους -8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ορεινά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Λαϊλιά Σερρών (-7,9), Παρανέστι Δράμας (-5,7), Βώλακα Νευρκοπίου (-4,5), Σέλι (-4,5) και Οχυρό Νευροκοπίου (-4,1).

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένονται σήμερα στο Αιγαίο. Τοπικά σε τμήματα κυρίως του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου αναμένονται άνεμοι έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Χάρτης που παρουσιάζει τις περιοχές με τους πιο ισχυρούς ανέμους που αναμένονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης (20/12)