Ελλαδα

H Λεωφ. Ποσειδώνος υπογειοποιείται - Βίντεο από την εξέλιξη των έργων

Θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της λεωφόρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leoforos-poseidonos__1_

Υπογειοποίηση Ποσειδώνος: Προχωρά ο νέος δρόμος που θα αναβαθμίσει τα Νότια Προάστια

Με αμείωτη ένταση προχωρούν τα έργα της Lamda Development στο Ελληνικό, παράλληλα με το μεγάλο έργο για την υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο υλοποιείται με την τεχνική του cut and cover και σύντομα θα εκκινήσει το κατασκευαστικό σκέλος. Το υπογειοποιημένο τμήμα θα κατασκευαστεί επιτόπου με «κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος» τα οποία στην τελική τους μορφή θα αποδώσουν 3 λωρίδες ανα ρεύμα κυκλοφορίας, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο υπόγειο τμήμα θα είναι 70 χλμ/ώρα. 

Στο σύνολο της η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1500 μέτρα εκ των οποίων τα 1.300 θα είναι το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα οι προσβάσεις. Όπως ανέφεραν στελέχη της Lamda όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «κουμπώσει» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Το υπογειοποιημένο τμήμα θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Όπως επίσης, έχει ανακοινώσει η Lamda, όταν ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Ποσειδώνος, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιοποιημένο τμήμα του. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται στα τέλη του 2024.

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των οδηγών.

Ελληνικό - Έργα υπό εξέλιξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ