Ελλαδα

Νεκρός εντοπίστηκε στην Αχαΐα ο 59χρονος που είχε πάει να μαζέψει μανιτάρια

Τραγικό τέλος τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αχαΐα: Νεκρός ο 59χρονος αγνοούμενος - Το μάζεμα μανιταριών και η εύρεσή του από τον σκύλο της ΕΜΑΚ

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας (19.12) ο 59χρονος άνδρας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι του Σαββάτου (17.12) κι ενώ είχε μεταβεί στην περιοχή Βελιτσές της Δυτικής Αχαΐας για να μαζέψει μανιτάρια

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 59χρονος εντοπίστηκε σε ποτάμι στη θέση του «Καπετάνιου τη Βρύση», από τον Δούκα τον σκύλο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.

Αχαΐα: Νεκρός ο 59χρονος που είχε πάει να μαζέψει μανιτάρια

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου είχαν ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου (17.12), όταν στις 19:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή, έλαβε την επίσημη εντολή για την έναρξη της επιχείρησης εντοπισμού.

Συγγενείς του 59χρονου ανέφεραν στις Αρχές πως ο αγνοούμενος, πατέρας τριών παιδιών, είχε πάει να μαζέψει μανιτάρια, κάτι που συνήθιζε να κάνει τακτικά. Από τις έρευνες κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εντοπίστηκε το μπουφάν του, που πιθανότατα ο ίδιος είχε αφήσει στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο και το κινητό του τηλέφωνο, για το οποίο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, ίσως να του έπεσε λόγω της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής που είναι δύσβατο με ανηφόρες. 

Ο 59χρονος εντοπίστηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις του από τον «Δούκα», τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΜΑΚ.