Ελλαδα

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Διακογιάννη

Ποδοσφαιριστές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Διακογιάννη
© Aris Oikonomou / SOOC

Γιάννης Διακογιάννης: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το προαύλιο του Ιερού Ναού στον οποίο εψάλη η εξόδιος ακολουθία γέμισε από στεφάνια που έχουν στείλει, μεταξύ άλλων, η ΕΡΤ, το MEGA, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η ΕΣΗΕΑ, ο ΣΕΓΑΣ.

Το «παρών» έδωσαν μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου, όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Νίκος Σαργκάνης, συνάδελφοί του όπως ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Πάνος Σόμπολος, o Μένιος Σακελλαρόπουλος και ο Κώστας Βερνίκος, αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC
Γιάννης Διακογιάννης
© Aris Oikonomou / SOOC

Ποιος ήταν ο Γιάννης Διακογιάννης

Ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε ένας από τους πατριάρχες της εγχώριας αθλητικής δημοσιογραφίας και θεωρείτο από τους κορυφαίους του είδους του, καθώς είχε μεγάλες γνώσεις πάνω στον κλασικό αθλητισμό, ενώ οι περιγραφές του ήταν τόσο παραστατικές που μαγνήτιζαν τον τηλεθεατή/ακροατή.

Γεννήθηκε στη Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.

Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» (αρχικά «Αθλητικά Νέα»), ενώ το Σεπτέμβριο του 1969 είχε παρουσιάσει το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού, που διεξήχθη στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αποτέλεσε την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Εργάσθηκε επίσης σε ιδιωτικό κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ, ως καθηγητής δημοσιογραφίας. Από τα έργα του ξεχωρίζουν το τετράτομο «100 Χρόνια Ποδόσφαιρο» (Μίλητος, 2006), το «60 Χρόνια Μουντιάλ» (Λιβάνης, 1990), το «Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού» (Κάκτος, 1979) κ.α.[4] Ήταν, ακόμη, παραγωγός μουσικών ραδιοφωνικών εκπομπών. Κόρη του (υιοθετημένη) ήταν η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ