Ελλαδα

Σε συμπληρωματική απολογία καλείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά

Έως τη Δευτέρα η απολογία για την προφυλάκισή του ή μη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Εν αναμονή της απόφασης για την προφυλάκιση του αστυνομικού - Νέα απολογία για τον πυροβολισμό στον Κώστα Φραγκούλη

Έως τη Δευτέρα (19.12) αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Πένθος και οδύνη στην κηδεία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (15.12) ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος Ρομά που πέθανε οκτώ ημέρες μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Σε κλίμα οδύνης οι γονείς του και η σύζυγός του ηγήθηκαν της πομπής από το σπίτι του ανήλικου μέχρι την εκκλησία και το κοιμητήριο Ευόσμου.

Ο 16χρονος Ρομά ετάφη με το αγαπημένο του καπέλο, ένα πακέτο τσιγάρα και υπό τους ήχους τραπ μουσικής που λάτρευε. Το κομβόι συνόδευσαν δεκάδες αυτοκίνητα που έπαιζαν δυνατά την αγαπημένη του μουσική. Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου τελέστηκε η κηδεία, βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα που έραναν το φέρετρο με λευκά λουλούδια. Στο φορτηγάκι που προπορευόταν της πομπής, βρίσκονταν σκαρφαλωμένοι στην καρότσα οι αγαπημένοι φίλοι του 16χρονου, οι οποίοι έπαιζαν δυνατά τα τραγούδια που άκουγαν μαζί εν ζωή για ένα τελευταίο αντίο, ενώ γεμάτη οδύνη και υποβασταζόμενη, ακολουθούσε η νεαρή σύντροφός του, με την οποία είχαν αποκτήσει και ένα παιδί.