Ελλαδα

Πού βρίσκεται το ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη;

O Υπεύθυνος Επικοινωνίας των ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης, μιλά στην ATHENS VOICE για το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη που παραλαμβάνει χιλιάδες γράμματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα 2022: Τα 100 εορταστικά γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων και η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

Χριστούγεννα 2022: Τα 100 εορταστικά γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων και η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

Η εορταστική περίοδος είναι συνυφασμένη με την αισιοδοξία, τα χαμόγελα των παιδιών, την αγάπη, την ελπίδα, μια στιγμή του χρόνου γεμάτη ευχές πασπαλισμένες με αστερόσκονη. Και μπορεί οι εποχές να αλλάζουν και να εξελίσσονται, κάποια πράγματα όμως παραμένουν αναλλοίωτα, όπως το γεγονός ότι ο Άγιος Βασίλης, λίγο πριν ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι πάνω στο έλκηθρο... περιμένει το γράμμα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, περισσότερο από τρεις δεκαετίες τώρα, κάθε Χριστούγεννα, γίνονται βοηθοί του Αγίου Βασίλη και κρατάνε τη μαγεία των εορτών ζωντανή. Ήδη λοιπόν τα κόκκινα εορταστικά γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχουν πάρει τη θέση τους, σε διάφορα σημεία της χώρας. Για το πού βρίσκεται το ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη, πόσα γράμματα τρυπώνουν στα κόκκινα γραμματοκιβώτια αλλά και μέχρι πότε θα μπορούν στείλουν τα γράμματα μικροί και μεγάλοι, απαντά στην ATHENS VOICE o Υπεύθυνος Επικοινωνίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Λάζαρος Λαζαρίδης.

Πόσα εορταστικά κόκκινα γραμματοκιβώτια έχουν τοποθετηθεί στην Αθήνα φέτος και πόσα ανά την Ελλάδα;
Φέτος, έχουμε αυξήσει το δίκτυο των εορταστικών μας γραμματοκιβωτίων και συνολικά έχουμε τοποθετήσει 100 κόκκινα έξω από τα κεντρικά ταχυδρομεία όλης της χώρας. Από αυτά περίπου 30 είναι στην Αθήνα.

Μπορεί το γράμμα στον Άγιο Βασίλη να σταλεί και από τα κλασικά κίτρινα γραμματοκιβώτια;
Ασφαλώς και μπορεί. Όλα βρίσκουν το δρόμο τους για τον Άγιο Βασίλη! Για να λάβουν την απάντηση των ΕΛΤΑ αρκεί να έχουν γραμμένα τα στοιχεία του αποστολέα έξω από τον φάκελο.

Πού συγκεντρώνονται όλα αυτά τα γράμματα; Πού βρίσκεται δηλαδή το ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη;
Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη συγκεντρώνονται στην Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ, στο κέντρο της Αθήνας όπου γίνεται η επεξεργασία τους προκειμένου να σταλούν οι απαντήσεις.

Πού βρίσκεται το ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη;

Πόσα χρόνια υποδέχονται τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία;
Η δράση μας «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» μετρά περισσότερα από 30 χρόνια ζωής. Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποφάσισαν να μην αφήσουν αναπάντητα τα γράμματα που είχαν παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και άρχισαν να απαντούν προσωπικά, χειρόγραφα σε όσα έφταναν στα χέρια τους. Η δράση συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση, εξελίχθηκε και οργανώθηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να συμμετέχει σήμερα σε αυτή όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ μέσα από τα κόκκινα γραμματοκιβώτια και την αποστολή και διανομή χιλιάδων απαντήσεων. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, καθώς παρέχεται εντελώς δωρεάν (δεν απαιτείται γραμματόσημο) και σε αυτήν συμμετέχει όλο το δίκτυο.  Η ανταπόκριση από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι τεράστια και ιδιαίτερα θερμή.

Πόσα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη φτάνουν περίπου κάθε χρόνο κατά την εορταστική περίοδο στα Ελληνικά Ταχυδρομεία; Πώς είναι φέτος μέχρι αυτή τη στιγμή η προσέλευση;
Στην πραγματικότητα αυτά τα γράμματα δεν είναι εύκολο να μετρηθούν. Την περυσινή χρονιά υπολογίζουμε ότι λάβαμε γύρω στις 150.000 γράμματα από μεμονωμένους αποστολείς, μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του Άι Βασίλη αλλά και από τάξεις, σχολεία ολόκληρα και ιδρύματα. Όλα τα γράμματα ιδιαίτερα και μοναδικά, άλλα συγκινητικά, άλλα αστεία, γεμάτα ευχές και προσδοκίες, πολύχρωμα και ξεχωριστά.

Μέχρι πότε θα είναι τοποθετημένα τα κόκκινα γραμματοκιβώτια στην πόλη;
Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια θα τα βρίσκετε στη θέση τους μέχρι τα Φώτα. Ωστόσο καλούμε τους φίλους μας να στείλουν το γράμμα τους όσο πιο νωρίς γίνεται.

"Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη"

Info: Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κάθε Χριστούγεννα γίνονται βοηθοί του Αγίου Βασίλη και κρατάνε τη μαγεία των εορτών ζωντανή, στέλνοντας μία απαντητική κάρτα σε όσους γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και δεν ξεχνούν να σημειώσουν και τη δική τους διεύθυνση έξω από τον φάκελο. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει και ειδικό εορταστικό site προκειμένου να λύσουν όλες τις απορίες σχετικά με το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, με βίντεο, εκτυπώσιμα και παιχνίδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ