Ελλαδα

«Τζάμι το φαγητό και σήμερα»: Φοιτητής στην Πάτρα βρήκε γυαλί στο γεύμα της εστίας

Η απάντηση του πρύτανη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυαλί σε φαγητό φοιτητή στην Πάτρα
© pelop.gr

Πάτρα: Καταγγελία φοιτητή για γυαλί στο φαγητό του - Η απάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου

Ένα κομμάτι γυαλί εντόπισε φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών σε γεύμα που δόθηκε από την εστία. Ο φοιτητής έκανε γνωστό το περιστατικό μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δεν δίστασε να του απαντήσει. 

«Τζάμι το φαγητό και σήμερα» έγραψε περιπαικτικά ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, σημειώνοντας ότι εντόπισε μικρό κομμάτι γυαλί μέσα στο φαγητό του (πένες αλά κρεμ) το μεσημέρι της Δευτέρας. Κάτω από τη δημοσίευσή του έγραψαν για ανάλογες εμπειρίες τους και άλλοι φοιτητές. Πιο ενδεικτικές είναι οι εξής: «Πριν δύο χρόνια είχα βρει κεφάλι από πριτσίνι (για όσους δεν ξέρουν είναι σιδερένιο κεφάλι περίπου σαν αυτό της βίδας) μέσα σε μακριά μακαρόνια. Από τότε προτιμώ να τρώω πένες… Μάλλον ούτε πένες θα ξαναφάω…», έγραψε κάποιος φοιτητής με άλλον να προσθέτει τη δική του εμπειρία: «Μου χει τύχει να μασήσω υφή τζαμακίου / γυαλιού… τώρα κατάλαβα τι ήταν… έλεος πια. Μάλλον συχνά τυχαίνει όχι απλώς μια φορά».

Πάτρα: Τι απαντά ο πρύτανης - Το κάλεσμα στους φοιτητές

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» σχολίασε: «Αναζητήσαμε τον συγκεκριμένο φοιτητή που έκανε την καταγγελία, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Το Πανεπιστήμιό μας έχει τεχνολόγο τροφίμων και ελέγχει τα πάντα. Αν όμως δεν έχουμε τεκμήρια, δεν μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις στον ανάδοχο του έργου». Από τη μελέτη της φωτογραφίας που έκανε ο τεχνολόγος τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για γυαλί, αλλά για κάτι καμένο.

«Καλώ όποιον φοιτητή βρίσκει κάτι στο φαγητό του να το πηγαίνει στην υπηρεσία ώστε να ελέγχουμε τι είναι και φυσικά να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τακτικές αναρτήσεις για το φαγητό κι αυτό με προβληματίζει. Παρακαλώ πολύ όποιον φοιτητή έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο ή έχει εντοπίσει κάτι, να μας το φέρει για να παρέμβουμε. Χωρίς τεκμήρια, επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παρέμβουμε» καταλήγει ο πρύτανης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ