Ελλαδα

Έρχεται τροπολογία για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές

Αντιμετώπιση των προβλημάτων με το ιδιοκτησιακό καθεστώτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρχεται τροπολογία για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές
© EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές και πολυκατοικίες: Τροπολογία της κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Τροπολογία για την επίλυση του επί πολλών δεκαετιών προβλήματος σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των θέσεων πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών έρχεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο αναμένεται να καταθέσει τροπολογία έως τα τέλη Δεκεμβρίου, που θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αρείου Πάγου είχαν κριθεί ως άκυρες πολλές θέσεις που είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ανοιχτό χώρο πιλοτής πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν στον αέρα και τα χιλιοστά εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου των θέσεων αυτών και να μην «κλείνουν» τα χιλιοστά του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο.

Το θέμα είναι πως τα ακίνητα που έχουν και θέσεις στάθμευσης χάνουν την αξία τους, επειδή δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση προς τον νέο αγοραστή και της θέσης στάθμευσης που αντιστοιχεί στο εκάστοτε διαμέρισμα που πωλείται. Οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούν να μετατραπούν σε βοηθητικό χώρο υπάρχουσας οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα υπάρχει δηλαδή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ