Ελλαδα

Άντρια Στάμου και Πάρις Κώνστας βγάζουν τους κωφούς ανθρώπους από την απομόνωση

Στη ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ γνωρίζουν τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων και σχεδιάζουν την καλύτερη δυνατή λύση

41535-93522.jpg
Βασιλική Γραμματικογιάννη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«ΣΤΑΜΟΥ Α.Ε.» Ακουστικά Βαρηκοΐας

Άντρια Στάμου - Πάρις Κώνστας: Οι άνθρωποι πίσω από την εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ με μοναδικές λύσεις για την απώλεια της ακοής.

«Την Ιωάννα τη γνώρισα το καλοκαίρι στα Μέθανα. Δούλευε στο ξενοδοχείο που μέναμε. Δεν ήταν καθόλου κοινωνική και στον ελεύθερο χρόνο της ήταν πάντα απομονωμένη… παρέα μόνο με τον υπολογιστή της. Μια μέρα αντί για καλημέρα απλά της χαμογέλασα, και τότε μου εξομολογήθηκε ότι είχε μεγάλο πρόβλημα βαρηκοΐας και γι’ αυτό απέφευγε τους ανθρώπους. Οικονομικά τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα και δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράσει ακουστικά. Κόστιζαν μου είπε 2.500 ευρώ. Μόλις επέστρεψα στην Αθήνα άρχισα να ψάχνω τρόπους για να εξασφαλίσει τα ακουστικά που χρειαζόταν. Που θα της έδιναν πίσω τη ζωή της. Την επικοινωνία με τους άλλους. Είχα την τύχη μέσω του ξαδέλφου μου, Θάνου Φλουσκάκου, να γνωρίσω την εξαιρετική Άντρια Στάμου. Η Άντρια και ο άντρας της, Πάρις Κώνστας, είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων οίκων ακουστικών βαρηκοΐας. Η Άντρια ανταποκρίθηκε αμέσως. Σήμερα λοιπόν στα γραφεία της Εταιρείας ΣΤΑΜΟΥ (Κάνιγγος 28) μας υποδέχτηκαν η Άντρια και ο Πάρις. Εξειδικευμένο προσωπικό έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ μας βρήκαν και ΩΡΛ για να κάνει ένα καθαρισμό στα αυτιά της Ιωάννας προκειμένου να δημιουργήσουν το εκμαγείο για να “υποδεχτούν” τα αυτιά της σωστά τα ακουστικά. Ο κ. Κοχύλας ο γιατρός έκανε σχεδόν ένα μικροχειρουργείο χωρίς να δεχτεί ούτε ένα ευρώ. Ο Πάρις του είχε εξηγήσει την κατάσταση…
Η Ιωάννα χαιρόταν σαν μικρό παιδί… μαζί της χαιρόμουν κι εγώ… και η Άντρια και ο Πάρις... Ένιωσα ότι βγήκα από τη φυλακή των προσωπικών μου επιθυμιών και αισθάνθηκα αληθινή ικανοποίηση. Τελικά η αλληλεγγύη δεν είναι σημαντική μόνο για τη ζωή των ανθρώπων που επηρεάζει αλλά είναι και το σκαλοπάτι που βοηθάει εμάς να κατανοήσουμε τι ακριβώς είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε σε αυτό το κόσμο…
Άντρια και Πάρι σας ευχαριστώ πολύ!»

Αυτή είναι μια ανάρτησή μου στο Facebook και την επιλέγω ως πρόλογο στο άρθρο μου τόσο για να ευαισθητοποιήσω πάνω στο πρόβλημα της ολοένα και αυξανόμενης βαρηκοΐας στους νέους ανθρώπους όσο και να συστήσω τους επιχειρηματίες Άντρια Στάμου και Πάρι Κώνστα που με ενδιαφέρον και αγάπη προσπαθούν να βγάλουν τους ανθρώπους από την απομόνωση ενός αθόρυβου κόσμου και να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τον κόσμο της ακοής.

Άντρια Στάμου - Πάρις Κώνστας: Οι άνθρωποι πίσω από την εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ

Έχοντας μεγαλώσει με μητέρα με πρόβλημα βαρηκοΐας γνωρίζω ότι για αυτούς τους ανθρώπους η ζωή είναι σαν να ταξιδεύουν σε μια χώρα όπου ο καθένας μιλάει και μια διαφορετική γλώσσα. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν και σε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο τα ψιλοκαταφέρνουν, αλλά η δυναμική αλλάζει στην ομαδική συζήτηση. Τα ακουστικά από μόνα τους δεν είναι η λύση. Για την μητέρα μου τουλάχιστον δεν ήταν και κατάλαβα το γιατί, όταν στην εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ είδα τη δουλειά που κάνουν. Είδα την αφοσίωση στον πελάτη. Είδα την προσπάθειά τους όχι μόνο να διαγνώσουν επιστημονικά το πρόβλημα αλλά να «ακολουθήσουν» τον άνθρωπο και να διαγνώσουν και τις ανάγκες του. «Ο καθένας από εμάς έχει μια σειρά από προτεραιότητες και επιθυμίες στη ζωή του και αυτό επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια της ακοής μας» θα μου πει η Άντρια Στάμου για τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου που πρέπει ο ειδικός να τις αναγνωρίσει προκειμένου τα ακουστικά να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Ορισμένοι άνθρωποι εστιάζουν στις προσωπικές σχέσεις, άλλοι δίνουν μεγάλη αξία στην καριέρα τους. Η αυτοεκπλήρωση από άτομο σε άτομο διαφέρει, επομένως είναι λογικό στην εταιρεία μας να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ανθρώπινη απόδοση σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς και οι άνθρωποι με απώλεια ακοής να έχουν την ευκαιρία όχι απλά να ζουν αλλά να ευημερούν και να αισθάνονται πληρότητα» λέει η Άντρια και καταλαβαίνω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που για 43 χρόνια η ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ομοειδών επιχειρήσεων διαθέτοντας το 32% του συνολικού market share.

Άντρια Στάμου
Άντρια Στάμου

«Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ δυσκολία στην κατανόηση συνομιλιών σε ένα μέρος με πολύ θόρυβο που πρέπει να ζητήσεις από τους ανθρώπους να επαναλάβουν αυτό που είπαν;» μου απευθύνει την ερώτηση ο Πάρις για να με κάνει να καταλάβω την ανησυχία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής. Πώς νιώθουν όταν δεν μπορούν να ακολουθήσουν μια συζήτηση. Προσπαθούν στην αρχή και μετά χάνονται, συνέχεια και συνέχεια… και απομονώνονται. Στη ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ αυτό το γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων. Έχουν κατανόηση για τον κόσμο των κωφών, γνωρίζουν τις αποχρώσεις και σχεδιάζουν την καλύτερη δυνατή λύση με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις θεμελιώδεις ανησυχίες των ανθρώπων προσφέροντάς τους λύσεις για την ακοή τους που να τους παρέχουν μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας» λέει η Άντρια τονίζοντας τα κοινωνικά και συστημικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής.

Ωστόσο πέρα από την επιστημονικότητα, τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία για τον άνθρωπο, η εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ έχει και ένα έντονο κοινωνικό προφίλ. Παρούσα δίπλα στην κοινωνία o Πάρις με τους γιατρούς της Symplefsi ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά, πραγματοποιεί πολυάριθμους ελέγχους ακοής και προσφέρει δωρεάν ακουστικά βαρηκοΐας σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η Άντρια ανταποκρίθηκε αμέσως όταν ζήτησα βοήθεια για την Ιωάννα. «Κανείς δεν μπορεί να πετύχει στη ζωή χωρίς κάποια βοήθεια» καθησυχάζει την αμηχανία μου γι’ αυτό που της ζητώ. Όλοι είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι. Όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, και η εταιρεία ΣΤΑΜΟΥ ΑΕ το γνωρίζει καλά αυτό και το κάνει πράξη.

Καλά Χριστούγεννα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ