Ελλαδα

Κλείνει και παραδίδεται στον Δ. Αθηναίων η δομή μεταναστών του Ελαιώνα

Σήμερα η τελετή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετανάστες στη δομή του Ελαιώνα
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ελαιώνας: Η παράδοση του χώρου της δομής στον δήμο Αθηναίων - Από τον Φεβρουάριο η διαδικασία απενεργοποίησης

Η δομή μεταναστών του Ελαιώνα κλείνει και παραδίδεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον Δήμο Αθηναίων, μέσα από μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας (12/12) παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί σήμερα στον Ελαιώνα και θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της Δομής, η οποία έχει απενεργοποιηθεί και θα παραδοθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Αθηναίων.

Ελαιώνας: Από τον Φεβρουάριο η απενεργοποίηση της δομής

Η διαδικασία απενεργοποίησης της Δομής του Ελαιώνα από το Εθνικό Σύστημα Υποδοχής τέθηκε σε εφαρμογή από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022 και ολοκληρώνεται με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής.

Η Δομή του Ελαιώνα που αποτέλεσε την πρώτη επίσημη Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Ελλάδα και η οποία λειτούργησε ως Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας με την υλοποίηση δράσεων ένταξης και ενδυνάμωσης των προσφύγων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνικής ζωής, παραδίδεται πλέον στο Δήμο Αθηναίων.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ