Ελλαδα

Κολωνός: «Άγγελέ μου καλό παράδεισο» - Συγκινεί το αντίο της μητέρας του 5χρονου

Έχασε τη μάχη 12 ημέρες μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκρός 5χρονος από τη φωτιά στον Κολωνό: Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της μητέρας του παιδιού

Μετά από 12 ημέρες στην Εντατική το 5χρονο αγόρι που είχε διασωθεί από τη φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και κατέληξε την Κυριακή (11/12), βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Η μητέρα του, μέσα από ανάρτησή της στα social media, αποχαιρετά τον γιο της και συγκινεί.

«Άγγελε μου καλό παράδεισο να έχεις! Θα τα ξανά πούμε. Κάποια στιγμή θα έρθεις πάλι στην αγκαλιά της μαμάς γιατί μαμά είναι μόνο μια!!!!», γράφει η μητέρα του 5χρονου. 

Η κηδεία του 5χρονου θα γίνει αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Νεοχώρι Κυλλήνης, τόπο καταγωγής της μητέρας του.

Κολωνός: Η δύσκολη μάχη του 5χρονου μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά του

Αν και αρχικά είχε γραφτεί πως το παιδί εντοπίστηκε νεκρό από τους πυροσβέστες, ήταν χωρίς αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου οι γιατροί έδωσαν για 12 ημέρες μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. To παιδί εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια καθώς δεν λειτουργούσαν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες και το ήπαρ.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο πατέρας με τα τρία ανήλικα παιδιά του ηλικίας 5, 8 και 12 ετών. Ο μεγάλος γιος κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο μικρότερος γιος επίσης κοιμόταν, σε διαφορετικό όμως δωμάτιο.

Σε δηλώσεις του στον Ant1, πριν από λίγες ημέρες, ο πατέρας του 5χρονου είχε περιγράψει τι είχε συμβεί το μοιραίο βράδυ. «Το παιδί ήταν στο κρεβατάκι το είχε βάλει η σύζυγος να κοιμηθεί. Ήμουν κουρασμένος, είχα ξενυχτήσει με το ταξί και πήγα για δεύτερο μεροκάματο για ελιές, στον Άγιο Στέφανο και στον Ωρωπό. Πάλεψα να το σώσω το παιδί. Η πόρτα του σπιτιού ήταν κλειδωμένη γιατί η γυναίκα μου την κλειδώνει ώστε να μην φύγει ο μικρός στη σκάλα και για τους ληστές».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο πατέρας του 5χρονου σημείωσε: «Η γυναίκα μου είχε πάει να πάρει σουβλάκια για τα παιδιά, την έσπασε η ίδια την πόρτα με έναν γείτονα αλλά με τον καπνό είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να μπει από την πόρτα για να πάει να πάρει το παιδί». Απαντώντας στις πληροφορίες που τον ήθελαν να ήταν μεθυσμένος, αρχικά είπε ότι «αυτά είναι ψέματα» και στη συνέχεια εξήγησε ότι «έφαγα μια μπουκιά ψωμί, έκανα ένεση με ινσουλίνη και με πήρε ο ύπνος».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Έχω πέντε παιδιά, ένα 22 ετών από τον πρώτο μου γάμο και τέσσερα με τη δεύτερη σύζυγο μου. Έχω χύσει αίμα και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά αυτά. Το δεύτερο παιδί που οδηγήθηκε στο Παίδων είναι καλά στην υγεία του και το φιλοξενεί η αδερφή μου».