Ελλαδα

Kακοκαιρία «Gaia»: Κατέρρευσε γέφυρα στο Κομπότι Άρτας λόγω της κακοκαιρίας (φωτό)

Nωρίτερα είχαν παρασυρθεί δυο σπίτια από κατολίσθηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kompoti-gefira1

Άρτα: Κατέρρευσε γέφυρα στα Γκούρα Κομποτίου

Προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στον Δήμο Νικολάου Σκουφά , στην Άρτα. Αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν, καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ κατέρρευσε η γέφυρα στα Γκούρα Κομποτίου, όπως αναφέρει η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

Ο δρόμος δεν εξυπηρετεί οικισμούς αλλά κατά κύριο λόγο αγροτικές περιοχές κι έτσι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, καθώς υφίστανται και εναλλακτικές οδοί. Τμήμα της ίδιας γέφυρας είχε καταρρεύσει και πάλι το 2015 σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινόμενων.

Η γέφυρα είχε αποκατασταθεί ωστόσο ένα μέρος της υποχώρησε και πάλι μετά την σφοδρή και συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Η κακοκαιρία GAIA δοκιμάζει την Άρτα και την Ήπειρο συνολικά από νωρίς το πρωί. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

«Ήταν θέμα χρόνου ήταν να εμφανιστεί στους Μελισσουργούς το μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας, Δημοσθένης Ρίζος. Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει, τα εδάφη στη συγκεκριμένη περιοχή του χωριού έχουν υποστεί ρηγματώσεις από τα νερά που συσσωρεύονται από το βουνό. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν την κατάσταση και το πρωί ξεκίνησε η κατολίσθηση. Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί γειτονικό του, καθώς δεν άντεξαν τα τοιχία αντιστήριξης.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων αναμένεται να πραγματοποιήσει την Δευτέρα αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

gefyra2

gefyra2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ