Ελλαδα

Μήνυμα 112 για την κακοκαιρία Gaia σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κακοκαιρία Gaia - Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Ήπειρο για έντονα καιρικά φαινόμενα

Για την κακοκαιρία Gaia έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι σε Ήπειρο και Κέρκυρα, Το μήνυμα εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (10/12).

Στο μήνυμα γίνεται λόγος για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι). Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Η επιδείνωση καιρού ξεκινά από τα δυτικά της χώρας και θα επηρεάσει σταδιακά πολλές περιοχές της χώρας μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Απαγορευτικό απόπλου σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο - Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα

Λόγω των ισχυρών νοτιάδων που φέρνει μαζί της η κακοκαιρία Gaia έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Στην Κέρκυρα ορισμένοι δρόμοι, οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.