Ελλαδα

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυροβολισμός 16χρονου σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο ο ανήλικος Ρομά - Η τελευταία ενημέρωση από το νοσοκομείο.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ανήλικος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δέχεται τη φροντίδα γιατρών και νοσηλευτών.

Το τραύμα που φέρει στο κεφάλι είναι πολύ σοβαρό και δίνεται μάχη ώστε ο 16χρονος Ρομά να κρατηθεί στη ζωή.

Παράλληλα, νέα ένταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, κοντά στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας, όπου είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα. Η διαμαρτυρία διεξάγεται στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα.

Εστία έντασης ωστόσο αποτέλεσαν και τα δικαστήρια, όπου νωρίτερα σήμερα συγκεντρώθηκαν Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούσαν δικαιοσύνη, ενώ έκαψαν χαρτονομίσματα. 

Ο 34χρονος αστυνομικός έφθασε υπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού, καθώς δεν δικαιολογείται πυροβολισμός από κινούμενο δίκυκλο, και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα που προκύπτουν για τις ακριβείς συνθήκες που συνέβησαν τα γεγονότα, αλλά και για τις ενέργειες τόσο του ιδίου, όσο και της ομάδας ΔΙΑΣ σε σχέση με την καταδίωξη του ανήλικου επειδή έφυγε από το πρατήριο βενζίνης χωρίς να πληρώσει την οφειλή των 20 ευρώ.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της υπεράσπισης του αστυνομικού δήλωσε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας. «Περιμένουμε να μείνει ελεύθερος. Δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη μελετώντας αυτή τη δικογραφία και να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο αυτόν και να υποκύψει σε αυτούς τους εκβιασμούς κάποιων, τους οποίους εγώ γνωρίζω χρόνια από τα δικαστήρια» είπε και πρόσθεσε πως δεν εχει να ζητήσει συγγνώμη για δεν έκανε κάτι από πρόθεση. Τους ισχυρισμούς αυτούς αντικρούει η οικογένεια του 16χρονου, κάνοντας λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.