Ελλαδα

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: «Θερμή εισβολή» την επόμενη εβδομάδα

Πότε αναμένονται χιόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καιρός: Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου - Η άνοδος θερμοκρασίας, τα χιόνια και η αλλαγή σκηνικού το Σαββατοκύριακο

Για «θερμή εισβολή» την επόμενη εβδομάδα μάς προετοιμάζει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, εκτιμώντας ότι χιόνια στην Ελλάδα θα δούμε το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν μας «αποχαιρετήσει» το 2022. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτει την αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση του καιρού για τον Δεκέμβριο του 2022, όπου δείχνει να επιβεβαιώνεται ότι για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου αναμένεται «θερμή εισβολή». Κατά την ίδια εκτίμηση, χιόνια αναμένονται το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. 

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτολου, το Σάββατο θα έρθουν από τα βορειοδυτικά μπόρες και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή η δυτική Ελλάδα θα έχει έντονα φαινόμενα που θα χρειαστούν προσοχή. Οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 9 Μποφόρ με όλη τη χώρα να έχει περάσματα με βροχές, μπόρες και καταιγίδες, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η στροφή των ανέμων, με τον βοριά να ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία την Τρίτη καθώς από τα 17άρια της Κυριακής, ο υδράργυρος θα υποχωρήσεις κατά μέσο όρο στους 10 με 11 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από τις 15 του Δεκέμβρη αναμένεται και πάλι αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συσσωρευμένο κρύο στη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη. Αν αυτό το κρύο κατέβει προς την Ελλάδα δεν είναι ακόμη βέβαιο και όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου όλα είναι ανοιχτά πλέον για τον καιρό των Χριστουγέννων.