Ελλαδα

Με νεφώσεις ο καιρός σήμερα Παρασκευή (9/12) - Η πρόγνωση ΕΜΥ

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις και βροχές αναμένονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου - Πού πέφτει αισθητά η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 - Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες για σήμερα Παρασκευή (9/12) με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 με 21 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Τοπικές βροχές την Παρασκευή – Επιδείνωση το Σαββατοκύριακο

«Επιλεκτικά άστατος» θα παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Σε αρκετές περιοχές θα έχουμε σύννεφα που θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενώ άλλες -κυρίως στα νότια της χώρας- θα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν κατά τόπους πυκνές ομίχλες οι οποίες θα διαλύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει πολύ, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας καθώς επίσης και θυελλώδεις ανέμους. Την επόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα γυρίσουν από νοτιάδες σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετά περιορισμένη την ορατότητα, σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν κάποιες ομίχλες, οι οποίες όμως γρήγορα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα συννεφιάσει αρκετά, με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά, κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν περιορισμένη ορατότητα, ίσως και αρκετές ομίχλες, και συννεφιές κατά τόπους αυξημένες στις υπόλοιπες -κυρίως ορεινές- περιοχές. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν κάποια πρόσκαιρα ανοίγματα στον καιρό, όσο όμως βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες τα σύννεφα θα πυκνώσουν ξανά και αυτή τη φορά στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές.
Ο νοτιάς δεν θα ξεφύγει πάνω από τα 4 με 5 μποφόρ στα ανοιχτά τμήματα του Θερμαϊκού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 08/12/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ