Ελλαδα

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε φως και τραγούδια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη - Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους - Η φωταγώγηση από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και επίσημα η Θεσσαλονίκη. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους γέμισε φως, καθώς έγινε η φωταγώγησή του από τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εορταστικής εκδήλωσης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να δει από κοντά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Tο έλατο, ύψους 18 μέτρων, είναι από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Το κλίμα ήταν γιορτινό, όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το GR Times. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση. Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, ο νυχτερινός ουρανός στη Θεσσαλονίκη γέμισε φως και χρώματα από τα πυροτεχνήματα.

Η πλατεία Αριστοτέλους φωτίστηκε με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο πλαίσιο των στοχευμένων μέτρων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην εκδήλωση το ψυχαγωγικό πρόγραμμα ανέλαβε ο τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης παιάνισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, συμβάλλοντας καταλυτικά στη δημιουργία της όμορφης ατμόσφαιρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.