Ελλαδα

Σέρρες: Θρήνος για τον νεκρό μαθητή - Έρευνα για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου

Η σιδερένια πόρτα εκτοξεύτηκε 40 μέτρα και χτύπησε τον 12χρονο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έκρηξη στις Σέρρες - Νεκρός 12χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο - Τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα από το λεβητοστάσιο

Στις Σέρρες σε κατάσταση σοκ βρίσκονται μαθητές και δάσκαλοι στο 9ο δημοτικό σχολείο μετά την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο του 12χρονου μαθητή.

Νεκρό είναι ένα παιδί 12 ετών, μαθητής της Στ’ τάξης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στις 14:30 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Οι μαθητές του ολοήμερου ήταν σε διάλειμμα, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο λεβητοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Έκρηξη στις Σέρρες - Η σιδερένια πόρτα εκτοξεύτηκε 40 μέτρα και χτύπησε τον 12χρονο μαθητή

Από την έκρηξη η βαριά σιδερένια πόρτα στο λεβητοστάσιο εκτοξεύτηκε σε απόσταση 30 με 40 μέτρων, πέφτοντας πάνω στον 12χρονο μαθητή.

Άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 11 και 6 ετών τραυματίστηκαν. Ο 12χρονος στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα δύο άλλα τραυματισμένα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο και υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις. Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι πρώτες εικόνες από το δημοτικό σχολείο, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για την έκρηξη στις Σέρρες με τον νεκρό 12χρονο μαθητή

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τη φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν» επισημαίνεται.

Και προστίθεται: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Περιπολικό και ασθενοφόρα στο σχολείο στις Σέρρες όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο © info24

Το έργο της προανάκρισης για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος με τον νεκρό 12χρονο μαθητή στις Σέρρες μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 12χρονου μαθητή στις Σέρρες

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. 

» Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του, ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ "Ιπποκράτειο" για περαιτέρω παρακολούθηση.

» Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την τραγωδία στις Σέρρες.