Ελλαδα

Συνελήφθη ο άνδρας που λήστεψε τράπεζα στην Αργυρούπολη με την απειλή χειροβομβίδας

Είχε διαφύγει με χρηματικό ποσό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αργυρούπολη: Σύλληψη δράστη μετά τη ληστεία με την απειλή χειροβομβίδας σε τράπεζα

Συνελήφθη ο άνδρας που υπό την απειλή χειροβομβίδας μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη προκειμένου να τη ληστέψει. 

Ο δράστης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή από άντρες της ασφαλείας και συνελήφθη. 

Η ληστεία καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας περίπου στις 9:40. Ο άνδρας κρατώντας μια χειροβομβίδα στα χέρια απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα τους ανατινάξει αν δεν του δώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία τους. 

Αργυρούπολη: Ανοιχτό να έχει διαπράξει δύο ακόμη «χτυπήματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον ίδιο ληστή που έχει ληστέψει με την απειλή χειροβομβίδας τράπεζες σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Πριν από λίγες ημέρες, το Μega είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση του ληστή με τη χειροβομβίδα. Μάλιστα, φέρεται ότι και στις δύο πρώτες ληστείες, ο δράστης, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, στέκεται προσωρινά σε κάποιο ΑΤΜ πληρωμών ή αναλήψεων μέχρι να διαπιστώσει αν υπάρχει αστυνομικός στον χώρο. Στη συνέχεια πηγαίνει στο ταμείο, όπου δείχνει τη χειροβομβίδα και ζητά τα χρήματα από τον υπάλληλο, απειλώντας ότι θα τραβήξει την περόνη και θα ακολουθήσει η έκρηξη.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ο ληστής φορά γάντια και μάσκα για τον κορωνοϊό.