Ελλαδα

Γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη: Οργή έξω από το δικαστήριο για τον δολοφόνο της Ερατούς

Αίτημα για αναβολή από την πλευρά του κατηγορούμενου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη: Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον δολοφόνο της Ερατούς - Η οργή της μητέρας του θύματος

Νέα αναβολή αναμένεται να ζητήσει ο δράστης της γυναικοκτονίας στη Μυτιλήνη με θύμα την Ερατώ, τη νεαρή μητέρα που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μέσα στο σπίτι της το 2019. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου γιατί έχει άλλη υπόθεση στην Πάτρα. Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατούς λέει ότι το αίτημα είναι καταχρηστικό, η οικογένεια έρχεται για δεύτερη φορά με δικά της έξοδα από Αθήνα και ζητά να συζητηθεί έστω την Τετάρτη και η Εισαγγελέας συμφώνησε. Το Μικτό Ορκωτό αποφάσισε να κρατήσει την υπόθεση και να συζητήσει στη συνέχεια αν θα αναβληθεί.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν συλλογικότητες που στηρίζουν την οικογένεια της Ερατούς, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελευθερες» και «Ανόρμινα».

Ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη: Οργή από τους συγγενείς της Ερατούς

«Δολοφόνε, ήρθες; Να σαπίσεις» είπαν, μεταξύ άλλων, οι οργισμένοι συγγενείς της 24χρονης ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευσαν και ύβρεις κατά του κατηγορούμενου.  Ο δολοφόνος αποδοκιμάστηκε από τη μητέρα της Ερατούς. 

Πηγή: stonisi.gr