Ελλαδα

Ο Α. Τσίπρας στον Ι. Ντογιάκο για τις παρακολουθήσεις: «Σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια»

Η συνάντηση στον Άρειο Πάγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αλέξης Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση τις παρακολουθήσεων και τις τελευταίες εξελίξεις. «Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας». 

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση», δήλωσε μετά την έξοδο από τον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας και πρόσθεσε: 

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης. Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή την χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη. Και θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ