Ελλαδα

Εμπρηστική επίθεση σε όχημα διπλωμάτη της Ιταλίας στου Παπάγου

Aνάρτηση του Ιταλού ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης
© EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εμπρησμός στου Παπάγου, σε όχημα διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας -Δήλωση του Ιταλού ΥΠΕΞ

Σε άτομο που εργάζεται σε διπλωματική αποστολή της Ιταλίας στην Ελλάδα ανήκει το όχημα που πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/12) στην περιοχή του Παπάγου. Το όχημα ανήκει στην διπλωμάτη, υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, Σουζάνα Σλάιν, και βρισκόταν στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διαμένει στου Παπάγου.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 3:50 τα ξημερώματα σε μεζονέτα στην οδό Μπλέσσα 68 στην περιοχή του Παπάγου. Βλέποντας τους καπνούς οι ένοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία έχουν μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Τηλεφώνησα στη Σουζάνα Σλάιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. «Σήμερα θα είμαι στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική La Repubblica, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε στην Αθήνα εναντίον της Σουζάνα Σλάιν και της οικογένειάς της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ