Ελλαδα

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου από πτώση βράχου (βίντεο)

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5192322

Αθηνών-Κορίνθου: Απομακρύνονται οι βράχοι, σε εξέλιξη οι εργασίες -Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Μποτιλιάρισμα συνεχίζουν να υφίστανται στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω εκτροπής της κίνησης των οχημάτων από την νέα εθνική οδό, όπου σημειώθηκε πτώση βράχου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. 

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, οι μηχανικοί να έχουν στη διάθεσή τους όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Η πρώτη φάση λοιπόν της αποκατάστασης είναι να απομακρυνθεί ο βράχος. Ωστόσο είναι καθοριστικό οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση να γνωρίζουν από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε ο βράχος, ποια διαδρομή ακολούθησε, ώστε να επέμβουν ακριβώς εκεί που είναι απαραίτητο.

Πώς έγινε η κατολίσθηση

Από τα έως τώρα στοιχεία τα αίτια για την κατολίσθηση των βράχων ήταν η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα και ήταν ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.
Σημειώνεται πάντως ότι το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του έργου.

Mε πληροφορίες από Korinthostv

Πτώσης βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ