Ελλαδα

Το συγκλονιστικό post της Αναστασίας που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το post της Αναστασίας Τασούλα που είχε δει η Έμμα και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της- "Το ευχαριστώ δεν φτάνει"

Η ανάρτηση της Αναστασίας Τασούλα -Η Έμμα είχε δει δικό της ποστ και είπε ότι θέλει να γίνουν δωρεά τα όργανά της

Συγκίνηση προκαλεί η αποκάλυψη της Αναστασίας Τασούλα η οποία είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή, ότι η 21χρονη Έμμα που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο με οδηγό τον 26χρονο Αλβανό στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της μετά από ανάρτησή της για την περιπέτεια της υγείας της.

Η Αναστασία Τασούλα, η οποία στο παρελθόν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί για 2,5 μήνες στη ΜΕΘ λόγω της ασθένειά της, περιγράφει πώς έμαθε για την απόφαση της 21χρονης φοιτήτριας και στέλνει την αγάπη της στην μαμά, τον μπαμπά και αδέρφια της Έμμας από την Κρήτη.

«Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: "Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανα της σε περίπτωση θανάτου, επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα".

Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, την ζωή και την δύναμη στην μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν. Ευγνωμοσύνη!» καταλήγει στην ανάρτησή της.

Domino effect - Thank you Emma! ♥️ Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιο σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν...

Posted by Anastasia Tasoula on Tuesday, November 29, 2022

Σε 40χρονη μητέρα η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας - Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

Σε 40χρονη μητέρα χτυπάει πλέον η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. Το πρωί της Τρίτης (29/11) στο Ωνάσειο ξεκίνησε η μεταμόσχευση καρδιάς στην 40χρονη και στο Ιπποκράτειο μεταμόσχευση ήπατος σε έναν άνδρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, βρισκόταν σε αναμονή για συμβατό όργανο πάρα πολύ καιρό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση της καρδιάς στην 40χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα. Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε και η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας πλέον χτυπάει μέσα στην 40χρονη μητέρα.

H 24χρονη Αναστασία Τασούλα είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

«Πάω σπίτι μου. Το γράφω και δεν το πιστεύω. Πάω σπίτι μου! Πάω σπίτι μου!!! Μαμά, έρχομαι. Τα κατάφερα. Ζω, αναπνέω, περπατάω. ΖΩ. Πόσες φορές αναρωτήθηκα αν θα τα καταφέρω μέσα σε αυτούς τους μήνες; Και τα κατάφερα! Είμαι ζωντανή. Ακόμα και αυτήν την στιγμή, νομίζω ότι ονειρεύομαι. Πώς σκατά τα κατάφερα;». Αυτά είναι τα λόγια της 24χρονης Αναστασίας Τασούλα η οποία είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό στην Athens Voice, της πρώτης ασθενούς με κυστική ίνωση -μια ασθένεια που επηρεάζει όλα τα ζωτικά όργανα του ανθρώπου, αλλά κυρίως τους πνεύμονες- στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή (και παγκοσμίως η πρώτη που ξυπνάει μετά από τόσες πολλές ημέρες).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ