Ελλαδα

Εκκενώθηκε η κατάληψη «Mundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

Από το 2000 λειτουργούσε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και ξενώνας αστέγων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη:  Τέσσερις συλλήψεις από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τέσσερις από τις οκτώ προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θέρμης, τελούσε υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Από το 2000 λειτουργούσε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και ξενώνας αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού. 

Σήμερα το πρωί πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης.  Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στη συμβολή της οδού Φιλίππου με την οδό Χαλκέων, λίγα μέτρα μακριά από το κτήριο που στεγαζόταν η κατάληψη των αντιεξουσιαστών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων προς την κατάληψη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη

Την είδηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Θεσσαλονίκη έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσα από ανάρτησή του στα social media. «Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών», έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.