Ελλαδα

Δις ισόβια στον 45χρονο που σκότωσε τον θείο του για 160 ευρώ στα Τρίκαλα

Το χρονικό του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου χωρίς κόσμο με κενά έδρανα
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τρίκαλα: Η ποινή στον 45χρονο δολοφόνο του ηλικιωμένου θείου του, η αγορά ναρκωτικών και η ομολογία

Δις ισόβια επιβλήθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σε 45χρονο από τα Τρίκαλα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστρικής κλοπής «τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα», με θύμα τον 82χρονο θείο του.

O 45χρονος στη 1 τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου 2018 μπήκε στο σπίτι του 82χρονου θείου του και πρώτου εξαδέλφου του πατέρα του, στο χωριό Ζηλευτή Τρικάλων, με σκοπό την κλοπή. Όπως ομολόγησε απολογούμενος «ήθελα τα χρήματα για να πάρω ηρωίνη». Στο σακάκι του θύματος ο ανιψιός βρήκε και πήρε 160 ευρώ μόνο που την ώρα της κλοπής ο 82χρονος που αντιμετώπιζε και προβλήματα βαρηκοΐας έτυχε να ξυπνήσει προκειμένου, όπως εκτιμάται, να πάει στην τουαλέτα.

Ο 45χρονος του επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό και τον τραυμάτισε θανάσιμα χτυπώντας τον αρκετές φορές στο κεφάλι. Ο πρόεδρος του Εφετείου ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί χτύπησε τον ηλικιωμένο τόσο πολύ ώστε να του πολτοποιήσει το κεφάλι. Τότε, εκείνος απάντησε: «Από τα τόσα χάπια που είχα πάρει, δεν ήξερα τι έκανα». Ο 45χρονος μετά τη δολοφονία εξαφάνισε τον λοστό και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου προσπάθησε να πλύνει με χλωρίνη τα γεμάτα από αίμα ρούχα του. 

Τρίκαλα: Πώς έγινε η δολοφονία του θείου από τον ανιψιό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος «αφού έθραυσε με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου και δη με τη χρήση ενός μεταλλικού λοστού (σκύλα) τις γρίλιες του παντζουριού του υπνοδωματίου της οικίας του θείου του, ηλικίας 82 ετών, εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας του παθόντος και κατευθύνθηκε προς τη σάλα της οικίας. Όπου στην κρεμάστρα (καλόγηρός) ήταν κρεμασμένο το σακάκι του θείου του, από το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ».

Όμως, «έγινε αντιληπτός από τον θείο του, όποιος προσπάθησε να τον εμποδίσει να φύγει από την οικία του με το κλεμμένο χρηματικό ποσό, οπότε του επιτέθηκε και βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τόσο κατά την απόφαση της θανάτωσης του θείου του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης του, με πρόθεση τον χτύπησε». Από τα σφοδρά και επανειλημμένα χτυπήματα με το διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, ακόμη και όταν ο 82χρονος είχε πέσει στο πάτωμα, του προκαλέσει τη θανάσιμη βαριά κρανίοεγκεφαλική κάκωση.

Με πληροφορίες από onlarissa και εφημερίδα «Ελευθερία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ