Ελλαδα

Ξέρεις από οικονομικά; Δοκίμασε τις γνώσεις σου στο Quiz Οικονομικών Γνώσεων του ΚΕΦίΜ

Περισσότερες από 150 ερωτήσεις καλύπτουν όλες τις πτυχές των οικονομικών φαινομένων

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Quiz Οικονομικών Γνώσεων του ΚΕΦίΜ για την ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα και τα έπαθλα που θα δοθούν.

Στην ιστοσελίδα quizoikonomikon.gr, μαθητές και μαθήτριες λυκείου, αλλά και όσοι αισθάνονται φιλομαθείς ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μπορούν πλέον να δοκιμάσουν τις οικονομικές τους γνώσεις και να εμβαθύνουν σ’ αυτές που ήδη κατέχουν μέσα από έναν διασκεδαστικό, διαδραστικό τρόπο σ’ αυτή την νέα πρωτοβουλία του ΚΕΦίΜ για την ενίσχυση του οικονομικού αλφαβητισμού στη χώρα μας.

Το ΚΕΦίΜ διοργανώνει κάθε χρόνο την Οικονομική Ολυμπιάδα, τον δημοφιλέστερο στην Ελλάδα διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου. Το 2021, 2.532 διαγωνιζόμενοι από 172 σχολεία στην Ελλάδα και 2 σχολεία της Ομογένειας (από την Αίγυπτο και την Αλβανία) δοκίμασαν τις γνώσεις τους στους τρεις κύκλους του διαγωνισμού, ενώ μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας κατέκτησαν τη 2η και την 5η θέση μεταξύ 38.000 συνολικά συμμετεχόντων από 7 χώρες.

Κατά την επικοινωνία των διοργανωτών της Οικονομικής Ολυμπιάδας με μαθητές και εκπαιδευτικούς, έγινε σαφές ότι πέρα από τον καθαυτό διαγωνισμό, είναι σημαντικό να βελτιώνει κανείς τις οικονομικές του γνώσεις κάθε μέρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το ΚΕΦίΜ σχεδίασε το Quiz Οικονομικών που είναι άμεσα διαθέσιμο στον καθένα και την καθεμία, από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Quiz Οικονομικών υπάρχουν περισσότερες από 150 ερωτήσεις που καλύπτουν όλες τις πτυχές των οικονομικών φαινομένων. Κάθε φορά που συμμετέχει κάποιος στο quiz, καλείται να απαντήσει σε 30 τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις. Με την ολοκλήρωση των απαντήσεων, μπορεί κανείς να ελέγξει τις επιδόσεις του και να εμβαθύνει τις γνώσεις του διαβάζοντας τις σύντομες επεξηγήσεις των σωστών απαντήσεων.

Μάλιστα προβλέπονται βραβεία για τους συμμετέχοντες που θα πετυχαίνουν κάθε μήνα τις καλύτερες επιδόσεις στον καλύτερο χρόνο και τα σχολεία που θα πετυχαίνουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τον πρώτο μήνα θα δοθούν τα ακόλουθα έπαθλα:

  • Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ στον μαθητή ή μαθήτρια λυκείου με την καλύτερη επίδοση.
  • Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ στον συμμετέχοντα ή τη συμμετέχουσα που πέτυχε την καλύτερη επίδοση χωρίς να είναι μαθητής ή μαθήτρια.
  • Χρηματικό έπαθλο 400 ευρώ στο σχολείο με την μεγαλύτερη συμμετοχή.