Ελλαδα

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημιουργεί ίδρυμα και το ανακοινώνει από το σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι

Με σύνθημα «We heal together»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημιουργεί ίδρυμα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου (φωτό αρχείου) © Εurokinissi

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δημιουργεί ίδρυμα με σύνθημα «We heal together»

Στην ίδρυση Ιδρύματος με σύνθημα «We heal together» («Θεραπεύουμε μαζί») προχωρά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της εφιαλτικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μια υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Δύο χρόνια αργότερα εξακολουθεί να διανύει μία επίπονη διαδρομή προς την αποκατάσταση των τραυμάτων της, αλλά έχει γυρίσει σελίδα της ζωής της.

Στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση

Η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Ioanna Paliospyrou Foundation (IPF) θα γίνει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 14:00, στην Καλλιθέα. Το σημείο, της παρουσίασης αυτής της πρωτοβουλίας, έχει συμβολική σημασία: Πρόκειται για το σημείο, όπου έγινε η επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, το 2020.

ipf-1-600x596

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Επιτέλους, Μητρώο Εγκαυματιών στη χώρα μας»

Πριν λίγο διάστημα η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΥΠΠ δημιουργε Μητρώο Εγκαυματιών με το οποίο, όπως εξηγεί σε νέα ανάρτηση, θα καλύπτονται πλέον πολλά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα τα βάζουν οι ίδιοι οι εγκαυματίες από την τσέπη τους. Όπως έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram: «Πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη. Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε». Συχνά μου ζητάτε να γίνω η φωνή σας, ώστε να εξηγήσω, να ζητήσω και να εξευμενίσω κάποια σημαντικά θέματα. Ευελπιστώ αυτή να είναι μόνο η αρχή της συμβολής μου, στην αποδοχή των εγκαυματιών από την κοινωνία μας και την ασφαλή επανένταξη μας πίσω στη ζωή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ