Ελλαδα

Καρέ καρέ η σύλληψη του Τούρκου δεκανέα στη Ρόδο (βίντεο)

Η αποκαλυπτική μαρτυρία ψαρά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τούρκος δεκανέας στη Ρόδο - Το βίντεο με τη σύλληψη για διακίνηση μεταναστών

Βίντεο από τη σύλληψη του τούρκου δεκανέα στη Ρόδο που μετέφερε μετανάστες στο νησί, δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο τούρκος δεκανέας ισχυρίστηκε ότι έκανε διακίνηση μεταναστών στη Ρόδο, επειδή δεν του έφθανε ο μισθός του στρατιωτικού (8.000 τουρκικές λίρες ήτοι 411 ευρώ).

Ο 20χρονος τούρκος δεκανέας συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος. Η σύλληψη στη Ροδο έγινε για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Προηγήθηκε καταδίωξη με πυροβολισμούς από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ψαράς που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε στην τηλεόραση του ANT1, επισημαίνοντας: «Είδα μια ελληνική ακταιωρός να πηγαίνει κατά πάνω στο σκάφος. Σε λίγα λεπτά, είδα το σκάφος που προσπαθούσε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δυο ελληνικά σκάφη προσπαθούσαν να το αποτρέψουν».

Και πρόσθεσε: «Πυροβολισμούς δεν άκουσα, αλλά περίπου μισή ώρα τέσσερα σκάφη γυρνούσαν γύρω γύρω από το σκάφος των διακινητών και οι μεν Τούρκοι να προσπαθούν να προωθήσουν με προβοκατόρικο τρόπο το σκάφος προς τα ύδατά μας, οι δε Έλληνες να προσπαθούν να το ακινητοποιήσουν».

Τι ισχυρίζεται ο Τούρκος δεκανέας στη Ρόδο

Ο Τούρκος δεκανέας, στα πρώτα του λόγια στους λιμενικούς, ισχυρίστηκε ότι συνάντησε ομάδα διακινητών στην Τουρκία, η οποία του υποσχέθηκε 5.000 ευρώ για να μεταφέρει με ταχύπλοο 10 άτομα στη Ρόδο. Όπως είπε, άκουσε τυχαία για τη μεταφορά, ευρισκόμενος σε καφετέρια. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι άκουσε κάποιον που μιλούσε στο τηλέφωνο και αναζητούσε καπετάνιους.

Η παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Ρόδο από τον Τούρκο δεκανέα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (13/11). Στο ταχύπλοο επέβαιναν 10 άτομα (4 άνδρες, 4 γυναίκες και δύο παιδιά). Αφού τους αποβίβασε στη Ρόδο, επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκία. Στη διαδρομή, όμως, το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη. Ο Τούρκος δεκανέας κάλεσε το 112, με το Λιμενικό να προχωρεί στη σύλληψή του. Ο 20χρονος προφυλακίστηκε την Τετάρτη (16/11).