Ελλαδα

Στο Πολυτεχνείο η Ρουσλάνα: Κατέθεσε λουλούδι συγκινημένη - Η ανάρτησή της για την επέτειο

Το μήνυμα της διάσημης Ουκρανής τραγουδίστριας προς τιμήν όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα βρέθηκε στο Πολυτεχνείο και άφησε λουλούδι για την 49η επέτειο της εξέγερσης - Το μήνυμά της στο Facebook.
Η Ρουσλάνα κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο και έδωσε το δικό της μήνυμα για την 49η επέτειο της εξέγερσης © Jenya Malchyk/ Facebook: Ruslana

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα βρέθηκε στο Πολυτεχνείο και άφησε λουλούδι για την 49η επέτειο της εξέγερσης - Το μήνυμά της στο Facebook.

Στην Αθήνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Ρουσλάνα, με σκοπό να δώσει φιλανθρωπική συναυλία υπέρ της πατρίδας της, της Ουκρανίας.

Η Ρουσλάνα μπορεί να έχει επισκεφθεί τη χώρα μας με πρωταρχική αφορμή τη συμμετοχή της στη φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Beauty Saves the World», την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ωστόσο δεν παρέλειψε να βρεθεί στο χώρο του Πολυτεχνείου τιμώντας την επέτειο.

Η διάσημη Ουκρανή τραγουδίστρια βρέθηκε στο Πολυτεχνείο, για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, προς τιμήν των φοιτητών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Έκανε μάλιστα μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσίευσε φωτογραφίες.

В Афінах поклала квіти біля меморіалу на честь студентів Політехніо, які віддали своє життя за свободу і демократичні...

Posted by Ruslana on Thursday, November 17, 2022

Το μήνυμα της Ρουσλάνα στο Facebook για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε τα εξής:

«Στην Αθήνα, κατέθεσα λουλούδια κοντά στο μνημείο προς τιμή των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.

»Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία γιορτάζεται ιδιαίτερα, αφού πέφτει στην επέτειο των φοιτητικών διαμαρτυριών κατά των «μαύρων συνταγματαρχών» της στρατιωτικής χούντας το 1973.

»Φοιτητές του Πολυτεχνείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος μπήκαν στους τοίχους του πανεπιστημίου και τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τανκς να επιτεθούν στο πανεπιστήμιο. Γύρω στις 3:00 π.μ. στις 17 Νοεμβρίου, το AMX 30 έσπασε την κεντρική πύλη του πανεπιστημίου. Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι...

»Δυστυχώς η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται...». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ