Ελλαδα

Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - Πέτρες και χημικά (εικόνες & βίντεο)

Οι Αρχές προχώρησαν σε 15 προσαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη - επεισόδια
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή, πετώντας βόμβες μολότοφ και ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στο οδόστρωμα από την πύλη εμπορίου.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 15 ατόμων.

Έπεισοδια
Thestival.gr Επεισόδια μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Πολυτεχνείο: Τρεις πορείες στη Θεσσαλονίκη

Στην κορυφή της πρώτης πορείας που ξεκίνησε από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και ακολούθησαν το ΠΑΜΕ και οι προσκείμενες στο ΚΚΕ φοιτητική και σπουδαστική νεολαία, καθώς και σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την πλατεία Συντριβανίου, στην Εθνικής Αμύνης και στην οδό Τσιμισκή στάθηκαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα. Από την Πλατεία Αριστοτέλους μέσω Εγνατίας Οδού επέστρεψαν στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η δεύτερη πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με αφετηρία την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ ακολούθησε την ίδια διαδρομή και κατέληξε στο μνημείο Λαμπράκη, στην οδό Βενιζέλου.

Στην τρίτη πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, κόμματων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και υποστηρικτές του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Όταν έφτασε η πορεία μπροστά στο προξενείο άτομα έκαψαν μία σημαία.

Θεσσαλονίκη - επεισόδια
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Θεσσαλονίκη - επεισόδια
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Θεσσαλονίκη - επεισόδια
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Θεσσαλονίκη - επεισόδια
© EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ