Ελλαδα

«Προειδοποιητική τρομοκρατία» καταγγέλλει η επιθεώρηση Athens Review of Books

Η ασυνήθιστη εισαγγελική παραγγελία και ο μηνυτής των 500 (!) μηνύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5127125

Η Athens Review of Books για εισαγγελικό αίτημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Το υπόμνημα του περιοδικού στην υπηρεσία - Το θέμα στη Βουλή

«Προειδοποιητική τρομοκρατία» καταγγέλλει ο διευθυντής της επιστημονικής επιθεώρησης Athens Review of Books με αφορμή το αίτημα εισαγγελέως προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει τα στοιχεία των υπεύθυνων έκδοσης του εντύπου αν και αυτά βρίσκονται σε κοινή θέα στην έντυπη και ηλεκτρονική ταυτότητά του.

«Πόσο φυσιολογικό είναι σε μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία να ζητά κάποιος εισαγγελέας τα στοιχεία λ.χ. της Καθημερινής, του Βήματος, του Πρώτου Θέματος, των Νέων και άλλων νομιμότατων μέσων ενημέρωσης, τα οποία υπάρχουν στην “ταυτότητά” τους, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Να τα αντιμετωπίζει δηλαδή σαν να είναι κυκλώματα παιδεραστών, πορνογραφίας, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων ειδεχθών εγκληματικών δραστηριοτήτων!», σημειώνει ο Μανώλης Βασιλάκης γι’ αυτή τη μάλλον ασυνήθιστη τακτική.  

«Καταγγέλλουμε την αντικειμενικά τρομοκρατική πράξη της εισαγγελέως Στυλιανής Στόγια, η οποία χάριν του Εθνικού Μηνυτή και διακινητή… ουμανιστικών ιδεών, δηλαδή του διαβόητου Παναγιώτη Δημητρά, διέπραξε αυτή τη βαρβαρότητα. Εύλογα συνεπώς περιμένουμε από την Πολιτεία να την ελέγξει και να την απομακρύνει από μία νευραλγική θέση από την οποία μπορεί να διαπράξει και άλλα αδικήματα εις βάρος αυτής της ίδιας της Δικαιοσύνης και εις βάρος του Κράτους Δικαίου – αν το έχει ακουστά» αναφέρει ακόμη επισημαίνοντας πως «δουλειά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είναι να δίνει πληροφορίες που αφορούν έγκυρα μέσα ενημέρωσης, τις οποίες μπορεί να δώσει ακόμη και η υπηρεσία πληροφοριών του ΟΤΕ, αλλά να αποκαλύπτει κρυπτόμενους εγκληματίες».

Το υπόμνημα του διευθυντή της ARB

Σε υπόμνημα προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο διευθυντής της ARB καταγγέλλει ακόμη την παραγγέλλουσα εισαγγελέα για το γεγονός πως «παίρνει στα σοβαρά έναν ασύδοτο επαγγελματία ψευδομηνυτή (…), ενώ έχει στα χέρια της την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι έχει υποβάλει 500 μηνύσεις τα 9/10 των οποίων ήδη αρχειοθετήθηκαν ή αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι (οι υπόλοιπες εκκρεμούν), ότι έχει υποβάλει μήνυση ακόμη και στον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης» .

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση του βουλευτή Χριστόφορου Μπουτσικάκη από την οποία προκύπτει ότι ο μηνυτής «έχει υποβάλει μηνύσεις και κατά 28 εισαγγελέων», ενώ απειλεί με αγωγή και τον βουλευτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ