Ελλαδα

Επτά προσαγωγές για την οργανωμένη απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Αγρινίου

Άφαντος ο 37χρονος δραπέτης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεαρός προτάσσει τις λυμένες χειροπέδες του
© Pixabay

Αγρίνιο - Απόδραση κρατουμένου από νοσοκομείο: Οι συλλήψεις συνεργών του και οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών προκειμένου να βρεθεί ο 37χρονος κρατούμενος που απέδρασε με τη βοήθεια συνεργών του από το νοσοκομείο Αγρινίου.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται ήδη επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επιχείρηση της απόδρασης. Ο 37χρονος Ρομά, φαίνεται ότι είχε οργανώσει καλά την απόδραση του, αφού προφασίστηκε προβλήματα υγείας και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Είχε συλληφθεί λίγες ώρες πριν την απόδραση δυνάμει εντάλματος από τις δικαστικές αρχές με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών και καταδικάστηκε ερήμην σε πέντε έτη φυλάκισης. Μόλις η συνοδεία με τον κρατούμενο έφτασε στο νοσοκομείο Αγρινίου, μια ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων εισέβαλε και επιτέθηκε τους αστυνομικούς.  Μπροστά στα έκπληκτη μάτια γιατρών και ασθενών, άρπαξαν τον 37χρονο και εξαφανίστηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ξεκίνησε άμεσα με έρευνες σε καταυλισμό εντός του νόμου, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του δραπέτη, ενώ ήδη προσπάθησαν στην Ασφάλεια Αγρινίου τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Ταυτόχρονα έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος των αστυνομικών-συνοδών του κρατουμένου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ