Ελλαδα

«Κλείσε το στόμα σου!»: Τηλεοπτική αρένα Κούγια - Λιάγκα για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Τι υποστηρίζει ο ποινικολόγος για το πόρισμα των ιατροδικαστών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας - Γιώργος Λιάγκας
Αλέξης Κούγιας - Γιώργος Λιάγκας στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής © Youtube

Αλέξης Κούγιας - Γιώργος Λιάγκας: Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και οι εκφράσεις στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής

Ο Αλέξης Κούγιας αμφισβητεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε σήμερα (16/11) στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για τα πορίσματα των ιατροδικαστών, ενόψει της απολογίας της 34χρονης, που ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της. Ο διάλογος δικηγόρου και δημοσιογράφου ήταν έντονος.

Σχετικά με τα πορίσματα των ιατροδικαστών, ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να ρωτήσει τον ποινικολόγο για τις αρχές που όρισαν η έρευνα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, να γίνει από τους Καρακούκη και Καλόγρηα. Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η αστυνομία αυτεπάγγελτα μετά από τηλεοπτικές εκπομπές ζήτησε να μελετήσουν ιατροδικαστές τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών. Τότε, ζήτησε από τον Γιώργο Λιάγκα να κλείσει το στόμα του για να συνεχίσει την τοποθέτησή του. 

Ο έντονος διάλογος Αλέξη Κούγια - Γιώργου Λιάγκα

Α.Κ.: Άφησε να μιλήσει κάποιος που είναι ειδικός και γνωρίζει…
Γ.Λ.: Οι εκπομπές οι τηλεοπτικές ώθησαν την αστυνομία στο να συλλέξει στοιχεία;
Α.Κ.: Αν ήξερα ότι θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση δεν θα έκανα την επιλογή να μιλήσουμε.
Γ.Λ.: Μα κι εγώ δεν μπορώ να μη λέω τη θέση μου κ. Κούγια.
Α.Κ.: Κλείσε το στόμα σου λοιπόν και περίμενε λιγάκι.
Γ.Λ.: Το κλείνω το στόμα μου να σας ακούσω. Δε σημαίνει όμως ότι δεν θα πάρω θέση.
Α.Κ.: Θα κλείσω τον ήχο… αν δεν μ’ αφήσεις να μιλήσω.
Γ.Λ.: Να μιλάτε χωρίς αντίλογο;
Α.Κ.: Γιατί από εδώ και πέρα θα υπάρχει αντιδικία μεταξύ μας.

Αλέξης Κούγιας σε Γιώργο Λιάγκα: "Κλείσε το στόμα σου"

Νέα προθεσμία για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Η κατηγορία που αντιμετωπίζει

Νέα προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή της ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας στις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η 34χρονη, κατηγορούμενη ήδη για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας, θεωρείται υπαίτια για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019 ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021. Η 34χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη» που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών. Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια. Η πλευρά της κατηγορούμενης φαίνεται να έχει στη διάθεσή της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές αρχές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ