- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ξεσπά η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: «Ο δολοφόνος θέλει να σώσει το τομάρι του»
«Πρόκληση η επίκλησή του σε ψυχολογικά προβλήματα»
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς για τη δίκη του 30χρονου - Η οργή για τον δολοφόνο της κόρης της
Στις 17 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στη Σύρο η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, μετά την αναβολή που δόθηκε. Ο 30χρονος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του. «Το δικαστήριο ξεκίνησε 8 Νοεμβρίου στη Σύρο και ζητήσαμε αναβολή γιατί ο κ. Κούγιας δεν μπορούσε να παραστεί, γιατί είχε κάποια άλλη δίκη που δεν μπορούσε να αναβάλει εκ νέου. Θα επιστρέψουμε στις 17 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει η δίκη», είπε η μητέρα της, Αλέκα Ψαράκου στο Mega και πρόσθεσε: «Σίγουρα ο κατηγορούμενος θα προφασιστεί ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που είναι κάτι προκλητικό και ρατσιστικό για τους ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν κάποιες νόσους δεν σημαίνει ότι είναι και δολοφόνοι. Αυτός θέλει να σώσει το τομάρι του, αυτό συμβαίνει και αυτό είναι πολύ προκλητικό».
«Η συγγνώμη δεν είναι μία λέξη, είναι μία πράξη, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μετάνοια πρέπει να δεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μετανιώσει. Η συγγνώμη από την οικογένειά του που βλέπεις ότι δεν έχει ζητήσει, αλλά και που παρίσταται απέναντί σου, βάζοντας δικηγόρους να τον υπερασπιστεί, να κουκουλώσει ένα έγκλημα. Για μένα δεν δείχνει καμία μετάνοια. Η μόνη στεναχώρια της οικογένειας είναι ότι ο δικός τους άνθρωπος έχει βρεθεί στη φυλακή. Δεν στεναχωριούνται για το δικό μου το παιδί που δεν ζει. Ένα κορίτσι δεν ζει, έχει χάσει τη ζωή του. Δεν είναι ούτε πόνος, ούτε πόνος της οικογένειας. Αυτό το κορίτσι έχει χάσει τα όνειρά του, τη ζωή του, και πας να πεις ότι έχεις ψυχολογικά για να το κουκουλώσεις; Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι κτήνος είναι κάτι άλλο», είπε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.
Δολοφονία Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο: «Δεν γίνεται ξαφνικά κάποιος δολοφόνος, τον μεγαλώνουμε μέσα στα σπίτια μας»
«Το μήνυμα που θα έστελνα είναι ότι μέσα από την οικογένεια ξεκινούν οι δολοφόνοι. Δεν γίνεται ξαφνικά κάποιος δολοφόνος, τον μεγαλώνουμε μέσα στα σπίτια μας. Αφορά πρώτα στη δική μας οικογένεια αυτό και μετά στου διπλανού μας. Όλοι μας πρέπει να δούμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα παιδί για την κοινωνία. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα παιδί που να είναι χρήσιμο για τον εαυτό του και για την κοινωνία» πρόσθεσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.
«Η Γαρυφαλλιά δεν θα ήταν βάρος γι’ αυτή την κοινωνία, θα έκανε κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο μέσα από την επιστήμη της, και αυτός ο άνθρωπος της το στέρησε αυτό. Και το στέρησε και από εσάς, γιατί η κόρη μου μπορεί να έδινε κάτι στην κοινωνία. Αυτός θα είναι ένα κατακάθι, τι θα έχει να δώσει και γιατί να βγει από τη φυλακή;», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.